Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
διεθνήΟύτε ο «Χάρος», ούτε το φάντασμα της Νταϊάνα: Λύθηκε το μυστήριο με...

Ούτε ο «Χάρος», ούτε το φάντασμα της Νταϊάνα: Λύθηκε το μυστήριο με την απόκοσμη φιγούρα στη στέψη του Βασιλιά

Πολλά ερωτηματικά άφησε η τελετή στέψης του Καρόλου, αφού εκτός από τη “μεταμφιεσμένη Μέγκαν” αίσθηση προκάλεσε κι άλλη μία περίεργη φιγούρα.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία ήταν μια διασκεδαστική εκδήλωση που προκάλεσε μιμίδια, εικασίες για τη δύναμη των τρικέφαλων της Penny Mordaunt και κριτική για το τεράστιο κόστος και τις συλλήψεις των δημοκρατικών διαδηλωτών.

Όμως, η παράσταση επισκιάστηκε εν μέρει από μια μυστηριώδη καλυμμένη φιγούρα που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέκριναν με τον Χάρο.

Σε βίντεο από τη διαδικασία, που αναρτήθηκαν στο Twitter και το TikTok, μια κουκουλοφόρος που φοράει μαύρα και κρατάει ένα ραβδί φαίνεται να περνάει γρήγορα έξω από την ανοιχτή πόρτα του Αβαείου του Ουέστμινστερ.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εντόπισαν την φιγούρα σκέφτηκαν αμέσως αστεία, με κάποιους να λένε ότι η φιγούρα ήταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ή η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ή ο Χάρος, ενώ άλλους να το βρίσκουν εντελώς αινιγματικό.

Όταν επικοινώνησε με το Newsweek, το Αβαείο του Ουέστμινστερ αναγνώρισε την φιγούρα ως έναν verger, ένα μέλος της κοινότητας του Αβαείου που βοηθά στις θρησκευτικές λειτουργίες αλλά δεν είναι μέλος του κλήρου.


Τα πιο σημαντικά