Ούτε Ισραήλ, ούτε Κύπρος: Αυτή είναι η χώρα που είναι το φαβορί για να πάρει τη Eurovision

28 Μαΐου, 2018 10:25 ΠΜ
More videos

Σε «πόλεμο» βρίσκεται το Ισραήλ με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη νίκη του στη Eurovision 2018.

Τις τελευταίες ώρες η είδηση πως η νικήτρια χώρα ενδέχεται να χάσει τη διοργάνωση της επόμενης Eurovision, κάνει τον γύρο της Ευρώπης, με τη Netta και τη χώρα της να είναι φανερά απογοητευμένοι. Το Ισραήλ -όπως όλα δείχνουν- δεν θα καταφέρει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2019.

Και οι λόγοι είναι γνωστοί. Η αιματοχυσία στην Παλαιστίνη και η εμμονή του Ισραήλ να αποκαλεί την Ιερουσαλήμ «πρωτεύουσά» του έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους με το μποικοτάζ να είναι προ των πυλών. Πρώτη και καλύτερη στη μάχη κατά του Ισραήλ, η Ισλανδία.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, το Ισραήλ έχει θορυβηθεί πολύ, με τον Ισραηλινό πρόξενο στην Ισλανδία, να έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με το ισλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RÚV, ζητώντας του να λήξει το θέμα εδώ. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, καθώς ήδη περισσότεροι από 25.000 Ισλανδοί έχουν υπογράψει υπέρ του μποϊκοτάζ κατά της χώρας της Netta!

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την απόφαση αυτή της Ισλανδίας, δηλώνοντας έτοιμες να την ακολουθήσουν. Μεταξύ αυτών, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία.

Κάπως έτσι, πολλοί θεώρησαν πως η Κύπρος θα ήταν αυτή που θα κατάφερνε να «κερδίσει» τη Eurovision 2019, κάτι που όμως δε μοιάζει πιθανό σενάριο. Και ο λόγος είναι προφανής: Οι κριτικές επιτροπές των ευρωπαϊκών χωρών της χάρισαν την 5η και όχι τη 2η θέση!

Η Ελένη Φουρέιρα είχε συγκεντρώσει 183 βαθμούς, την ώρα που η Αυστρία και ο Cesár Sampson με το «Nobody But You» βρίσκονταν στην πρώτη θέση με 271. Τελικά, χάρη στην ψήφο του κοινού, το «Fuego» τερμάτισε 2ο με 436 βαθμούς, αφήνοντας στην 3η θέση την Αυστρία με 342 βαθμούς.

Για τις κριτικές επιτροπές, τη νίκη άξιζε η Αυστρία. Και βάσει όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα, η ψήφος του κοινού δεν είναι αρκετή για να καταφέρει να χαρίσει τη νίκη στην Κύπρο.

Μουσικά, η Αυστρία εντυπωσίασε περισσότερο από τον καθένα και αποτελεί τη χώρα που χαίρει υποστήριξης των επιτροπών. Επιπλέον, η «προτεστάντισσα» Ισλανδία, χάρισε 12 βαθμούς στην Αυστρία και μόλις 2 στην Κύπρο…

Ούτε Ισραήλ, ούτε Κύπρος: Αυτή είναι η χώρα - έκπληξη που είναι το φαβορί για να πάρει τη Eurovision

Πηγή: dailymedia