Ούτε 29 Μαρτίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο

22 Μαρτίου, 2021 7:53 ΜΜ
More videos

Κι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες όπως φαίνεται, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μεταφέρεται πιθανότατα για 5 Απριλίου.

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες καλά, καλά από όταν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει πως θα χαλαρώσει το λοκντάουν ώστε κι η αγορά να αρχίσει να επαναλειτουργεί, με το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου αρχικά κι έπειτα της εστίασης. Τότε η 29η Μαρτίου φαινόταν ως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής.

Με δεδομένη ωστόσο την τεράστια πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας και τα αρνητικά ρεκόρ διασωληνομένων που σημειώνονται κάθε μέρα, κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί μιας κι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δύσκολα θα δώσει το πράσινο φως του ανοίγματος.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να μετατεθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 5 Απριλίου. Έντονος προβληματισμός υπάρχει ωστόσο για τα σχολείο μιας και οι λοιμωξιολόγοι δεν θέλουν να ανοίξουν μαζί με το λιανεμπόριο, αλλά μια εβδομάδα αργότερα. Επικρατέστερη ημερομηνία με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα μοιάζει η 12η Απριλίου.

Άλλο ένα θέμα που είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής είναι το θέμα της διαδημοτικής μετακίνησης με τον κωδικό 6, για σωματική άσκηση. Την προηγούμενη εβδομάδα οι υγειονομικοί υπεύθυνοι της χώρας, ήταν αρνητικοί θεωρώντας πως θα δημιουργούσε μεγάλη κινητικότητα στους πολίτες της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: