Ουκρανία: Γονείς κρύβουν τα παιδιά τους σε καταφύγια για να τα σώσουν από τις βόμβες

24 Φεβρουαρίου, 2022 6:08 ΜΜ
More videos

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές για δεκάδες νεκρούς. Καθώς η ρωσική επιχείρηση είναι πολύπλευρη και εντείνεται και στα περίχωρα του Κιέβου, Ουκρανοί πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και δεκάδες γονείς ψάχνουν ασφαλή μέρη για να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Γονείς κρύβουν τα παιδιά σε σταθμούς του μετρό…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε εισβολή στην Ουκρανία στις 05.00 (ώρα Ελλάδος) και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους Ουκρανούς στα όπλα, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση πολέμου. Έκτοτε, πολλοί γονείς με τα παιδιά τους κρύβονται σε σταθμούς του μετρό για να προφυλαχθούν από τους βομβαρδισμούς.

… ή προσπαθούν να φύγουν από την πόλη (ή τη χώρα)

Άλλοι, πάλι, προσπαθούν να βρουν τρόπους να φύγουν από περιοχές που βομβαρδίζονται ή ακόμα και από τη χώρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τα παιδιά τους από την φρικαλεότητα του πολέμου.

Εκρήξεις, βομβαρδισμοί, διάχυτος τρόμος και έρημες πόλεις

«Εκρήξεις, βομβαρδισμοί, διάχυτος τρόμος και έρημες πόλεις». Έτσι περιγράφουν  το τοπίο στις πόλεις που κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, όπως στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Οι αρχές στις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έκαναν λόγο για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού εδώ και μήνες και για μεγάλες ζημιές σε πολιτικές υποδομές. Άντρες γυναίκες και παιδιά επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να σωθούν.

Φωτογραφίες: Twitter, Facebook