Ουρακοτάγκος πυροβολήθηκε 17 φορές από εργάτες που ήταν σε αυτοάμυνα

2 Φεβρουαρίου, 2018 10:18 ΠΜ
More videos

Δυο Ινδονήσιοι άνδρες ηλικίας 32 και 41 ετών, συνελήφθησαν επειδή πυροβόλησαν έναν ουρακοτάγκο αρκετές φορές, τον αποκεφάλισαν και πέταξαν το σώμα του σε ένα ποταμό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δυο εργαζόμενοι σε φυτεία καουτσούκ του νησιού Βόρνεο, είπαν στους ανακριτές πως ήταν σε αυτοάμυνα. Παραδέχτηκαν πως σκότωσαν έναν ουρακοτάγκο του απειλούμενου είδους Βόρνεο, του οποίου το σώμα βρέθηκε τον περασμένο μήνα.

Το τρίχωμά του είχε καεί και το σώμα του ήταν γεμάτο με τουλάχιστον 17 τραύματα.

Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες θανάτου του ουρακοτάγκου, μετά την ομολογία των εργατών.

DailyMail

Το αποκεφαλισμένο και καμένο σώμα του πλάσματος, βρέθηκε σε ένα ποταμό της περιοχής.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των ακτιβιστών που παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο νεκρός ουρακοτάγκος πυροβολήθηκε 17 φορές. Οι άνδρες δήλωσαν πως ένιωσαν να απειλούνται.

Οι εικόνες από το σώμα του ζώου δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ανάνγκ Ρεβαντόκο δήλωσε: «Ισχυρίστηκαν πως σκότωσαν τον ουρακοτάγκο επειδή φοβήθηκαν που είδαν ξαφνικά ένα τόσο μεγάλο ζώο. Οι άνδρες το πυροβόλησαν πολλές φορές, αλλά είπαν πως δεν πέθανε. Ένας από αυτούς το αποκεφάλισε από πίσω. Έθαψαν το κεφάλι στην αυλή του σπιτιού τους και πέταξαν το σώμα στο ποτάμι. Η έρευνα συνεχίζεται.»

Οι ουρακοτάγκοι μπορούν να φτάσουν στο μέγεθος των ανθρώπων και έχουν ιδιαίτερα ισχυρά χέρια. Ωστόσο, είναι γνωστό πως δεν επιτίθενται εκτός κι αν νιώσουν πως απειλείται ο χώρος τους.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα μαχαίρι που φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. Το σώμα του ζώου ανακαλύφθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής.

Οι ουρακοτάγκοι του Βόρνεο και της Σουμάτρα, θεωρούνται ιδιαίτερα απειλούμενα ζώα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης. Υπολογίζεται πως περίπου 54.000 ζουν στο Βόρνεο και λιγότεροι από 15.000 στη Σουμάτρα. Η ταχεία επέκταση των φυτειών, προκαλεί μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον τους.

Αν οι άνδρες καταδικαστούν, ίσως αντιμετωπίσουν περισσότερα από 5 χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με τους νόμους προστασίας της Ινδονησίας.

Οι ουρακοτάγκοι του Βόρνεο και της Σουμάτρα, θεωρούνται ιδιαίτερα απειλούμενα ζώα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης.

Είναι γνωστό πως οι εργάτες των φυτειών και οι χωρικοί, ορισμένες φορές επιτίθενται σε αυτά τα ζώα, ενώ οι λαθροθήρες τα φυλακίζουν και τα πουλούν ως κατοικίδια.