Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
διάφορα«Όταν βγάζεις τους ήρωες από τα βιβλία της ιστορίας, μην περιμένεις να...

«Όταν βγάζεις τους ήρωες από τα βιβλία της ιστορίας, μην περιμένεις να ξαναβρείς ήρωες»

Πρόκειται για την Ιστορία της Γ’ τάξης του Γυμνασίου. Η καταγραφή της μαύρης νύχτας των Ιμίων στη σελίδα 163 αναφέρεται πως «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Βιβλίο ιστορίας: Καμία αναφορά στους ήρωες

Ουδεμία αναφορά στους ήρωες. Στο Βλαχάκο, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια σπιθαμή ιερής Ελληνικής Γης. Η έννοια της Θυσίας, η οποία κράτησε το έθνος όρθιο εδώ και χιλιάδες χρόνια, διαγράφεται από τις συνειδήσεις των Ελλήνων μαθητών. Η θυσία που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, από το έπος των Θερμοπυλών μέχρι την σταύρωση του Χριστού.

otan afaireis toys iroes apo ta vivlia tis istorias min perimeneis na xanavreis iroes

Βιβλίο ιστορίας: Αναφορά στο Σημίτη και τον Πάγκαλο – Τα λαμόγια της Novartis ποζάρουν ως θύματα

Όταν λοιπόν η τιμή στην θυσία χάνεται, χάνετε μαζί της και το μέλλον ολόκληρου του έθνους. Δεν θα βρεθούν πάλι Έλληνες να πέσουν για την πατρίδα. Αυτό συμβαίνει όταν η έννοια της θυσίας δεν αποτελεί βίωμα στις συνειδήσεις. Δεν θα βρεθούν Έλληνες να υπερασπίσουν το δημόσιο χρήμα, όταν αντί για τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση και τον Γιαλοψό, διαβάζεις Σημίτη και Πάγκαλο.

Δεν θα βρεθεί Έλληνας να δώσει χείρα βοηθείας σε Έλληνα που την έχει ανάγκη, όταν τα λαμόγια της Novartis αντί να είναι φυλακή, ποζάρουν στα πρωτοσέλιδα ως θύματα. Διότι τότε ο Έλληνας θα προτιμά την μίζα από την εντιμότητα, την προδοσία από την θυσία.

Τα πιο σημαντικά