Όταν το σούρουπο ζωγραφίζει τον ουρανό!

23 Απριλίου, 2015 3:15 ΠΜ
More videos

Το χρονικό διάστημα από τη δύση του ήλιου μέχρι να κυριαρχήσει το απόλυτο σκοτάδι είναι αυτό κατά το οποίο ο ουρανός αποκτά διάφορες αποχρώσεις -με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο- και συναρπάζει.

Το λυκόφως ή αλλιώς σούρουπο είναι από τις ωραιότερες στιγμές του ουρανού όπου το ηλιοβασίλεμα σαν άλλος ζωγράφος παρουσιάζει το έργο του σε φυσικό ουράνιο καμβά.

Το εντυπωσιακό ατμοσφαιρικό φαινόμενο οφείλεται στην ύπαρξη της ατμόσφαιρας, περισσότερο στη διάχυση φωτός και λιγότερο στη γήινη διάθλαση του φωτός που συμβαίνουν σε αυτήν.

Φωτογράφοι ανά τον κόσμο έχουν απαθανατίσει το σούρουπο σε διάφορες εκφάνσεις του, όπως αποτυπώνεται στο φακό σε ποικίλα σημεία του κόσμου δίνοντας επιπλέον χρώμα στα τοπία…

tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!tilestwra.gr -  Η δύση του ήλιου "ζωγραφίζει" τον ουρανό!via