Όταν τα Rafale ισοπέδωσαν τουρκική βάση στη Λιβύη – Πώς οι Τούρκοι δεν κατάλαβαν τίποτα

19 Ιανουαρίου, 20226:08 ΜΜ

Η τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στη Λιβύη υπέστη πανωλεθρία καθώς βομβαρδίστηκε από αγνώστου εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.

Οι Τούρκοι στρατιώτες της βάσης εκτελούσαν «χαλαρά» τις υποχρεώσεις τους, μέχρι τη στιγμή που άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των «γειτόνων» που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk καθώς και το πολυδιαφημισμένο Τουρκικό Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει το κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούλιο τα αόρατα, όπως αποδείχθηκε, γαλλικά μαχητικά.

Δεν περιορίστηκαν στο πρώτο χτύπημα αλλά εξαπέλυσαν άμεσα και δεύτερο για να «ολοκληρωθεί το έργο» από απόσταση 90 έως 100 χιλιομέτρων.

Οι Τούρκοι στη βάση της Αλ Ουατίγια δεν κατάλαβαν ποτέ τι τους χτύπησε και όταν όλα τελείωσαν η βάση ήταν κατεστραμμένη ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.
Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση τα Rafale που «χτύπησαν» ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, αφού η Γαλλία δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αποστολή, για να μην προκαλέσει τριγμούς στο ΝΑΤΟ.

Οι Γαλλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην όχι και τόσο ριψοκίνδυνη αποστολή που έπιασε την Τουρκική αεράμυ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News