Όταν τα παιδιά μιλούν για την αγάπη.

3 Ιανουαρίου, 201612:24 ΜΜ

Μια ερευνητική ομάδα έκανε την ίδια ερώτηση σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών: “Τι σημαίνει αγάπη για σένα;” Ο Leo Buscaglia επεσήμανε, ότι σκοπός της έρευνας ήταν να βρουν το πιο τρυφερό παιδί.

Οι απαντήσεις των παιδιών ήταν πολύ πιο μεγάλες και βαθυστόχαστες από ότι μπορούσαν να φανταστούν οι ερευνητές.

Δείτε παρακάτω τις ειλικρινείς και συγκινητικές απαντήσεις των παιδιών:

“Όταν η γιαγιά μου είχε αρθρίτιδα και δεν μπορούσε να σκύψει, για να βάψει τα δάχτυλα των ποδιών της, της τα έβαφε ο παππούς μου κάθε μέρα. Δεν σταμάτησε ακόμα και όταν έπαθε ο ίδιος αρθρίτιδα στα χέρια του. Αυτό είναι αγάπη.”

Rebecca, 8 ετών.

“Όταν κάποιος σε αγαπάει ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Απλά ξέρεις, ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα τους.”  

Billy, 4 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν βγαίνεις έξω για φαγητό και δίνεις στον άλλον τις περισσότερες από τις τηγανητές σου πατάτες, χωρίς να ζητήσεις να σου δώσει και ο άλλος.”  

Chrissy, 6 ετών.

“Αγάπη είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς, όταν είσαι κουρασμένος.”  

Terri, 4 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν η μαμά φτιάχνει καφέ για τον μπαμπά και πριν του το δώσει πίνει μια γουλιά, για να σιγουρευτεί, ότι είναι καλός.”

Danny, 7 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν φιλιέσαι με τον άλλον συνέχεια. Και μετά, όταν κουραστείς, θέλεις να είσαι μαζί με τον άλλον και να μιλάτε συνέχεια. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου είναι έτσι. Φαίνονται χάλια, όταν φιλιούνται.”  

Emily, 8 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν λες σε κάποιον, ότι σου αρέσει η μπλούζα του και μετά αυτός την φοράει κάθε μέρα.”  

Noelle, 7 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά ιδρωμένο και να μυρίζει άσχημα, αλλά συνεχίζει να πιστεύει, ότι είναι πιο ωραίος και από τον Μπραντ Πιτ.

Chris, 7 ετών.

“Αγάπη είναι, όταν το κουτάβι σου σου γλύφει όλο το πρόσωπο, ακόμα και όταν τον έχεις αφήσει μόνο του όλη μέρα.”

 Mary Ann, 4 ετών.

“Πραγματικά δεν πρέπει να λες “Σ’ αγαπώ”, αν δεν το εννοείς. Αν, όμως, το εννοείς, πρέπει να το λες συνέχεια. Οι άνθρωποι ξεχνάνε εύκολα.”

Jessica, 8 ετών.

Πηγή: thefreelibrary.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News