Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
δημόσια πρόσωπαΌταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εξαγόραζαν τη στρατιωτική θητεία τους

Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εξαγόραζαν τη στρατιωτική θητεία τους

Προσωπική χαρακτήρισε την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Και προσωπικό θέμα θεωρείται μια τέτοια απόφαση σε όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες του πλανήτη, εκτός από ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικά στελέχη στην Ελλάδα, τα οποία επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά.

Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, οι οπαδοί της… αριστείας υιοθετούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι δύο «συνεργάτες» στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν προβεί και αυτοί σε εξαγορά της θητείας τους, αλλά δεν υπάρχει ούτε ίχνος κριτικής από όσους φωνασκούν σήμερα κατά του κ.Γαβρόγλου.

Αντώνης Σαμαράς

Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.

[neaselida]Τα πιο σημαντικά