Όταν οι Σοβιετικοί τάιζαν… τις πολικές αρκούδες!

Νοε 21, 2015 8:07 ΜΜ
More videos

Μια εικόνα surreal, να δίνεις γάλα σε μια άγρια πολική αρκούδα, ενώ το αρκουδάκι να σκαρφαλώνει στο πόδι σου! Σπάνιες φωτογραφίες από το μακρινό 1950.

Οι άφοβοι στρατιώτες στις φωτογραφίες από το μακρινό 1950, τάιζαν τις πολικές αρκούδες με κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος.  Άνοιγαν ένα τέτοιο κουτί με ανοιχτήρι κονσέρβας και στη συνέχεια, έδιναν το δοχείο στην αρκούδα για να πιει από μέσα και ύστερα να ταΐσει τα μικρά της αρκουδάκια με αυτό.

p1a4gut426glo51lfp1att12kj7_900

Αυτά τα μπλε και λευκά κουτιά του συμπυκνωμένου γάλακτος ήταν το βασικό επιδόρπιο για κάθε παιδί στη Σοβιετική ένωση το χειμώνα. Το συμπυκνωμένο γάλα (που ονομάζεται στα ρωσικά: sgushchennoye moloko) είχε διάρκεια ζωής αορίστου χρόνου και υπήρχε πάντα σε αφθονία. Ήταν επίσης κοινότυπο επιδόρπιο των στρατιωτών.

p1a4gush1co2k18dshtm1g5i1kl34_900

Δεν αποτελεί έκπληξη που το έδιναν σε αρκούδες, επειδή σε αντίθεση με κάποια πράγματα που δίνονταν με δελτίο, το συμπυκνωμένο γάλα στην ΕΣΣΔ ήταν διαθέσιμο σε απεριόριστες ποσότητες.

Η φωτογραφία λήφθηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκστρατείας ρουτίνας στην χερσόνησο Chukchi, στη Σοβιετική Ένωση. Δεν είναι σίγουρο αν η χερσόνησος Chukchi έχει περισσότερα κόσμο από λευκές πολικές αρκούδες.

p1a4gusmo313rq10mcqce16be7ie5_900

Το κλίμα είναι πολύ δύσκολο εκεί και μερικές φορές ο καιρός μπορεί να είναι τόσο έντονος το χειμώνα, που η θερμοκρασία πέφτει 40C βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, έτσι ώστε οι ταλαίπωρες λευκές αρκούδες και τα μικρά τους, ξεκινούν να λιμοκτονούν και να παγώνουν.

Πηγή: Rare Historical Photos / KLIK

Ακολουθήστε μας στο facebook: