Όταν η Έλενα Ακρίτα πήρε «δύο μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο»- Η ανάρτησή της

15 Δεκεμβρίου, 202011:58 ΠΜ
More videos

Μετά την παραίτησή της από την εφημερίδα Τα Νέα, καθώς λογοκρίθηκε και δε δημοσιεύτηκε κείμενό της, η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος έκανε αναφορά σε παλαιότερες εποχές που υπήρχαν υψηλές αμοιβές και της έδωσαν την οικονομική δυνατότητα να παραιτηθεί αυτή την εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ακρίτα μίλησε για την «εποχή των παχέων αγελάδων στο Mega» που τα σήριαλ που έγραφε μαζί με το σύζυγό της Γιώργο Κυρίτση γίνονταν μεγάλες επιτυχίες και λάμβαναν πολύ μεγάλες αμοιβές, με τις οποίες προχώρησε στην αγορά δύο διαμερισμάτων στο Λονδίνο ενώ επισημαίνει ότι η δεκαετία αυτή εξασφάλισε οικονομικά την οικογένειά της.

Έτσι, αναρωτιέται η κ. Ακρίτα τι κάνουν όμως οι νέοι συνάδελφοί της που μπορεί να βρίσκονται στην θέση της. Γράφει συγκεκριμένα: «Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοι. Αυτή η ταλαντούχα γενιά, αυτα τα λαμπρά μυαλά πώς θα επιβιώσουν; Όταν τολμούν να συμπεριφερθούν έτσι σε μας, οι δημοσιογράφοι των πεντακοσίων ευρώ τι θα απογίνουν; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κωπηλατουν σε αυτή τη γαλέρα που κατ’ ευφημισμόν και μόνο ονομάζεται ‘ενημερωση’».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Θυμάμαι την εποχή των παχέων αγελάδων στο Mega, ο Γιώργος κι εγω κάναμε τέσσερα σίριαλ που έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες. Ήταν μια δεκαετία που τα κανάλια μάς χρυσώναν, μιλάμε για υψηλά συμβόλαια. Τότε με την βοήθεια το άντρα μου και ένα δάνειο, αγόρασα δυο μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο. Για μια δύσκολη ώρα σαν αποκούμπι για το παιδί μου, τον άντρα μου κι εμένα. Είμαι ευγνώμων σε εκείνη την δεκαετία που εξασφάλισε οικονομικά την οικογένεια μου.
Αυτά σκέφτομαι τώρα με αφορμή την παραίτηση μου. Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι νέοι συνάδελφοι. Αυτή η ταλαντούχα γενιά, αυτα τα λαμπρά μυαλά πώς θα επιβιώσουν; Όταν τολμούν να συμπεριφερθούν έτσι σε μας, οι δημοσιογράφοι των πεντακοσίων ευρώ τι θα απογίνουν; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα συνεχίσουν να κωπηλατουν σε αυτή τη γαλέρα που κατ’ ευφημισμόν και μόνο ονομάζεται ‘ενημερωση’.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News