Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
Ελλάδα«Όταν έβγαλαν το μωρό από την κοιλιά, τού έβαλαν ένα λευκό στεφανάκι...

«Όταν έβγαλαν το μωρό από την κοιλιά, τού έβαλαν ένα λευκό στεφανάκι και τους τοποθέτησαν αγκαλιά»

Έζησε αυτό που κανείς άνθρωπος δεν θα ήθελε να ζήσει ποτέ.  Ο Κώστας Μπακαλάκης από την Αλεξανδρούπολη έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την 37χρονη έγκυο στον 7ο μήνα σύζυγό του και τον αγέννητο γιο του, μέσα στο νοσοκομείο!

Περιέγραψε λεπτό προς λεπτό ο ίδιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», την τελευταία συνομιλία που είχε με την Δέσποινά του, στο τηλέφωνο που της είχαν δώσει από το νοσοκομείο προκειμένου να ειδοποιήσει τους γιατρούς αν νιώσει αδιαθεσία.

Συγκλονίζει η αφήγηση του για την τραγική στιγμή που αντίκρισε νεκρούς την γυναίκα της ζωής του και το γιο του, ενώ μιλάει για το πως διαχειρίζεται την απώλεια, 8 μήνες μετά, για το χρέος του να συνεχίσει για εκείνους που έμειναν πίσω, αλλά και να πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται στη μνήμη της αγαπημένης του.

«Η Δέσποινα σφάδαζε από τους πόνους, ακουγόταν σε όλο το διαδρομο, η κατάστασή της ήταν πολύ άσχημη, ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, κατάχλωμη και ήταν μέσα τρεις γιατροί. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει το κεφάλι της. Τους έλεγε πονάω στην κοιλιά από πάνω ως κάτω», θυμάται ο κ. Μπακαλάκης.

Και συνεχίζει: «Όταν γύρισαν από τον υπέρηχο μου η μία γιατρός μού είπε ότι όλα ήταν καλά. Όταν πήρα το χαρτί που της είχαν δώσει στον υπέρηχο έλεγε ότι υπάρχει υγρό που είχε φύγει από τη μήτρα και είχε πάει στην εντερική περιοχή. Τι πιο αποδεδειγμένο ότι είχε υποστεί ρήξη μήτρας. Δεν το κατάλαβαν. Ωστόσο, όταν εμένα μου είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει ουρολοίμωξη, τούς είπα ότι έχουμε κάνει εξετάσεις ούρων και η καλλιέργεια ήταν αρνητική. Έπρεπε να μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο. Υπήρχε χρόνος πάρα πολύς».

«ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Με πόνο ψυχής περιγράφει τις συνθήκες που έφυγε η αγαπημένη του σύζυγος. 

«Ο θάλαμος ήταν στο τέλος του δρόμου που και να χρειαζόταν κάτι δεν θα την άκουγε κανείς. Της είχαν δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου. 2.3ο η ώρα ήταν το τελευταίο, μου είπε “δεν αντέχω άλλο”. Τη βρήκαν σε μυδρίαση. Γεγονός ότι φύγει δηλαδή από ώρες. Την πήγαιναν στα χειρουργεία. Βρήκαν το παιδί νεκρό προφανώς. Ένα παιδί  που ήταν 2,200. Ήταν αγόρι είχαμε κάνει όλες τις εξετάσεις και ήταν υγιέστατο καθ’ όλα. Όταν έβγαλαν το μωρό από τη Δέσποινα του έβαλαν ένα λευκό στεφανάκι στα μαλλιά και τους τοποθετήσαμε μαζί αγκαλιά. Θα ήταν η πιο δύσκολη στιγμή όταν θα τους αντίκριζα μαζί. Ήταν πανέμορφος…», λέει προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: zinapost.grΤα πιο σημαντικά