Όταν η χορωδία του ρωσικού στρατού τραγουδούσε Θεοδωράκη.

26 Δεκεμβρίου, 201612:12 ΠΜ

Σοκ προκάλεσε στους Ρώσους πολίτες η είδηση ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα, επέβαιναν περίπου 60 μέλη της πασίγνωστης χορωδίας του ρωσικού στρατού Alexandrov Ensemble ή αλλιως Red Army Choir.

dcdn

H διάσημη χορωδία φέρεται να ταξίδευε προς μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία για να συμμετάσχει σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Πρόκειται για την επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ιδρύθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και περιλάμβάνει μια ανδρική χορωδία, μια ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. To όνομα της χορωδίας προέρχεται από τον συνθέτη του ρωσικού εθνικού ύμνου Alexander Vasilyevich Alexandrov που υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της.

Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας το 2012, ενώ είχε ερμηνεύσει και το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη “Όταν σφίγγουν το χέρι”.

Δείτε τη χορωδία να τραγουδά το διάσημο τραγούδι Kalinka

Απολαύστε την στο “Όταν σφίγγουν το χέρι” του Μίκη Θεοδωράκη:

[cnngreece] [thetoc] [protothema]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News