Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Όταν χάνεται το αίμα σου»: Συντετριμμένος ο Χρήστος Ζαμπούνης για τον ανιψιό...

«Όταν χάνεται το αίμα σου»: Συντετριμμένος ο Χρήστος Ζαμπούνης για τον ανιψιό του Σωτήρη που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Με ένα μακροσκελές κείμενο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Χρήστος Ζαμπούνης αποχαιρέτησε τον ανιψιό του που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

Όπως διαβάζουμε, ο Σωτήρης Καραγεωργίου βρέθηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα, για να δει την κοπέλα του. Επρόκειτο να επιστρέψει το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, μα ζήτησε σαν χάρη από τον πατέρα του να καθίσει μία μέρα ακόμη.

Όπως αποδείχθηκε αυτή του η απόφαση ήταν μοιραία, αφού βρέθηκε μαζί με έναν φίλο του στο φονικό τρένο το οποίο συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στην κοιλάδα των Τεμπών, τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Στην αρχή κάνει λόγο για το πώς έμαθε τα άσχημα νέα από τον πατέρα του ανιψιού του και ξάδελφό του, ο οποίος ήταν συντετριμμένος: «Θυμάσαι που με ρωτούσες τις προάλλες, τι κάνει ο ανηψιός σου ο Παοκτσής; Πάει Χρήστο. Εξαϋλώθηκε. Είχαν πάει στην Αθήνα με τον φίλο του τον Αρειανό να δουν τις κοπέλες τους. Την Καθαρά Δευτέρα με πήρε για να με ρωτήσει εάν μπορούσε να μείνει μία ημέρα ακόμη. “Φυσικά, γιε μου”, του είπα, “αλλά την Τετάρτη σε περιμένω στην δουλειά”. Ήταν τόσο χαρούμενος. Παύσις. “Συλλυπητήρια εξάδελφε”. Παύσις. “Οι αλήτες!” Παύσις. Δεν πειράζει. Ο Θεός μού έδωσε πολλά παιδιά και μου πήρε ένα».

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Ζαμπούνης, αυτή είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την οικογένειά του, καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν έχει «χαθεί με τόσο βίαιο θάνατο», ενώ η σορός του ανιψιού του εξαϋλώθηκε.

«Έως την προηγουμένη Τρίτη, ουδείς εκ της οικογενείας μας είχε “χαθεί” από βίαιο θάνατο. Η λέξις “χαθεί” –φευ! – δεν χρησιμοποιείται τυχαίως. Η σορός του ανηψιού μου δεν ανευρέθη και έπρεπε ο πρώτος μου εξάδελφος να μεταβεί στην Λάρισα, για να υποβληθεί σε τεστ D.N.A., ούτως ώστε να ταυτοποιηθεί μέλος του σώματος του υιού του, το οποίο σώμα, από ό,τι φαίνεται, είχε απανθρακωθεί».

Χρήστος Ζαμπούνης: «Η υποτίθεται δημοσία δαπάνη κηδεία ήταν άκρως ιδιωτική»

Στο ίδιο κείμενο κάνει και μία καταγγελία, καθώς κανείς από τους αρμόδιους δεν εμφανίστηκε στην κηδεία«Η υποτίθεται δημοσία δαπάνη κηδεία ήταν άκρως ιδιωτική. Κυβέρνησις, Hellenic Train, Ο.Σ.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι μόνον δεν είχαν στείλει εκπροσώπους, αλλά ούτε καν στεφάνια. Από την μία πλευρά τούς καταλαβαίνει κανείς. Ποίος θα ήθελε να εισπράξει την οργή του κόσμου; Καλύτερα κρυμμένοι ή, έστω, προστατευμένοι στα τηλεοπτικά στούντιο».

Στην περιγραφή του εκλιπόντα Σωτήρη, μιλά για ένα παιδί γεμάτο ενέργεια και αγάπη για τη ζωή. «Ένα παιδί ευχάριστο, ανιδιοτελές, ενθουσιώδες, που έδινε και έπαιρνε πολλή αγάπη. Ένας νέος που αντιπροσώπευε την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της ενότητος, διότι πόσοι φανατικοί οπαδοί του δικέφαλου αετού έχουν επιστήθιο φίλο οπαδό του Άρεως;».

Ο δημοσιογράφος έκανε επίσης μία ανάρτηση στο Instagram με φωτογραφίες από την τελετή. Έγραψε στη λεζάντα: «Όταν χάνεται το αίμα σου». Σε αυτή περιλαμβάνεται μέρος του κειμένου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο mancodestyle.com.

Η ανάρτηση του:

Τα πιο σημαντικά