Όταν ανακατέψτε οινόπνευμα με νερομπογιά,το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

19 Απριλίου, 2015 7:17 ΜΜ
More videos

Εάν ψάχνετε να κάνετε κάτι όμορφο και δημιουργικό που παράλληλα θα σας βοηθήσει να ζωντανέψτε κάποιο χώρο σας με μοναδικά χρώματα, δείτε αυτό το βίντεο.

Σας δείχνει τεχνικές για να ζωγραφίσετε πίνακες χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους και οινόπνευμα . Θα παρακολουθήσετε τέσσερις  διαφορετικές τεχνικές  που η κάθε μια έχει το δικό της  καταπληκτικό  αποτέλεσμα. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως δεν χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ικανότητες στη ζωγραφική!

Η πρώτη τεχνική είναι σαν την νερομπογιά. Παίρνετε ένα σακουλάκι για σάντουιτς,βάζετε  αρκετό  χρώμα με τον μαρκαδόρο και μετά ρίχνετε με το σταγονόμετρο οινόπνευμα. Παίρνετε μετά με το πινέλο και το βάζετε πάνω στον καμβά που θέλετε. Όσο περισσότερο οινόπνευμα προσθέσετε τόσο πιο ανοιχτό χρώμα θα είναι όταν στεγνώσει το οινόπνευμα.

Η δεύτερη τεχνική είναι με  μαρκαδόρους που φωσφορίζουν. Ξεκινάτε από το κέντρο φτιάχνοντας ένα αστέρι και κατόπιν άλλα αστέρια γύρω,μέχρι να γεμίσει όλος ο καμβάς. Μετά ρίχνετε με το σταγονόμετρο οινόπνευμα  και το αφήνετε να στεγνώσει. Το χρώμα θα αναμιχθεί μόνο του σε υπέροχες ‘μουντζούρες’.

Στην τρίτη τεχνική αρχίζετε να βάζετε διάφορα χρώματα μόνο στην κορυφή του καμβά, μετά ρίχνετε  οινόπνευμα και το αφήνετε να κυλίσει προς τα κάτω μόνο του σαν το κερί που λιώνει.

Με την  τελευταία τεχνική δημιουργείται ο γαλαξίας. Σχηματίστε αστέρια από αυτοκόλλητη ταινία, κόψτε τα και τοποθετήστε διάσπαρτα. Μετά ζωγραφίστε με τους μαρκαδόρους από πάνω ολόκληρο τον καμβά με διάφορα χρώματα εδώ κι εκεί, βάζοντας και λίγο μαύρο.

Ρίξτε το οινόπνευμα και αφήστε να τρέξει. Όταν στεγνώσει αφαιρείτε τα αυτοκόλλητα και μπορείτε να βάψετε τα αστεράκια με χρυσή μπογιά. Προσθέστε και λίγο χρυσόσκονη για να δώσετε λάμψη στον γαλαξία σας.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ασχοληθούν δημιουργικά με αυτούς τους τέσσερις τρόπους ζωγραφικής. Ζωγραφίστε!