Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Όσο ήμουν παντρεμένος δεν πήγα ποτέ με άντρα. Τα είχα με γνωστό...

«Όσο ήμουν παντρεμένος δεν πήγα ποτέ με άντρα. Τα είχα με γνωστό πρωταγωνιστή και νόμιζαν ότι είναι στρέιτ»

Ο Τάκης Σαγιώρ ήταν από τους πρώτους μεγάλους χορευτές της Ελλάδας. Σκηνοθέτησε και έντυσε με τις εμπνευσμένες χορογραφίες του, επιθεωρήσεις των μεγαλύτερων συγγραφέων του τόπου μας ενώ εμφανίστηκε και στα μεγαλύτερα θέατρα.

Ο διάσημος χορευτής παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ομοφυλοφιλικές και ετεροφυλοφιλικές σχέσεις που είχε στο παρελθόν, ενώ προχώρησε και σε μια μια άποψη που θα συζητηθεί καθώς εκφράζει την αντίθεσή του στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

485 756x490 1

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα με τη συνέντευξη του Τάκη Σαγιώρ

Ήσασταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που είχατε πει ότι σας αρέσουν και οι γυναίκες αλλά και οι άντρες…

Ναι, είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος μέχρι παρεξηγήσεως. Ό,τι σκέφτομαι το λέω. Στη ζωή μου είχα μια κλίση προς τον ομοσεξουαλισμό και το ανέφερα. Έλεγαν ότι οι γάμοι μου είναι ο φερετζές του gay… Όχι δεν ήταν.

Πάντα με τις κυρίες που είχα παντρευτεί τους έλεγα ότι στη ζωή μου το έχω κάνει και αυτό, τώρα αν κατά τη διάρκεια του γάμου μας μου έρθει η επιθυμία να πάω με ένα αγόρι θα χωρίσουμε. Και το δεχόντουσαν.

Όσο ήμουν παντρεμένος δεν πήγα ποτέ με άντρα. Χωρίζαμε απλά επειδή η σχέση μας έκανε τον κύκλο της.

Είστε υπέρ του να υιοθετούν παιδιά ομόφυλα ζευγάρια;

Όχι. Δεν είμαι εναντίον του να μεγαλώνει ένα παιδί με ένα μπαμπά ή με μια μαμά, γιατί μπορεί να υπάρξει ένα διαζύγιο ή ακόμη και θάνατος. Είμαι εναντίον όταν είναι δυο άνθρωποι του ίδιου φύλου όχι επειδή δεν θα είναι ικανοί να το μεγαλώσουν, αλλά πιστεύω ότι οι ομοφυλοφιλικοί δεσμοί είναι δύσκολο να στεριώσουν.

Οπότε τα παιδιά αυτά είναι κρίμα να αντιμετωπίζουν ότι θα φεύγει ο ένας μπαμπάς και ο άλλος μπαμπάς θα βρίσκει νέο μπαμπά.

Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις και ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει καταπληκτικούς ανθρώπους και εκατοντάδες χιλιάδες straight που έχουν μεγαλώσει εγκληματίες.

483 793x492 1

Έτυχε ποτέ να κάνατε σχέση με κάποιον πολύ γνωστό πρωταγωνιστή που όλος ο κόσμος να θεωρούσε ότι είναι straight;

Βέβαια, αλλά δεν λέγονται αυτά. Και με πρωταγωνιστή και με πολιτικό. Ο πολιτικός ήταν πολύ πιο απελευθερωμένος και δεν τον ένοιαζε, ο πρωταγωνιστής όμως είχε κόμπλεξ. Ήθελε πάντα όταν βγαίναμε να έχει μαζί του μια κοπελίτσα δήθεν ότι είναι σύντροφός του.

Όταν έβλεπα εγώ όμως κάποιον δημοσιογράφο, τον φιλούσα (γέλια). Μάλιστα εκείνος έλεγε δημόσια ότι είναι κατά των γκέι. Όταν γυρνούσαμε σπίτι του έλεγα είναι δυνατόν εσύ να μιλάς εναντίον των gay;

Τον πιο μεγάλο σας έρωτα τον ζήσατε με άντρα ή με γυναίκα;

Μεγαλύτερη αγάπη έχω πάρει από άντρα και τη ζω. Επειδή υπήρξε αυτή η αγάπη και όχι ο έρωτας, το πάθος και το σεξ είναι ο μακροβιότερος δεσμός μου. Όταν αγαπήσεις και αγαπηθείς πολύ, που είναι κάτι δύσκολο, τότε ολοκληρώνεσαι σαν άνθρωπος. Είμαι πολύ ευτυχής που το έζησα αυτό, γιατί η πραγματική αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων είναι υπεράνω όλων. Πρέπει να πω όμως ότι ποτέ δεν έπεσα στο κρεβάτι ούτε με άντρα ούτε με γυναίκα για κάποιο συμφέρον.

Τα πιο σημαντικά