Ωρωπός: Τι απαντά η δικηγόρος του νοσηλευτή που έπλυνε 70χρονη με λάστιχο σε πυλωτή

7 Μαρτίου, 20233:08 ΠΜ
More videos

Απάντηση στον σάλο που προκλήθηκε από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή ηλικιωμένη γυναίκα έδωσε με ανακοίνωσή της το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση ενός εκ των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην «πραγματικότητα και τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό και κυρίως με την ποιότητα και το ήθος της προσωπικότητας του εντολέα μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανατέθηκε σήμερα το πρωί στο Δικηγορικό μας Γραφείο η υπόθεση του Νοσηλευτή- Διασώστη Κ.Χ, η οποία αφορά σε περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές σχετικά με την αντιμετώπιση ψυχικά ασθενούς από μέλη πληρώματος ασθενοφόρου.

Κατόπιν Δημοσιευμάτων πληροφορηθήκαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος των Βασανιστηρίων από τον ανωτέρω εντολέα μας. Η εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι τώρα από τα ΜΜΕ και οφείλεται σε αποσπασματική διαρροή παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό και κυρίως με την ποιότητα και το ήθος της προσωπικότητας του εντολέα μας, όπως επιχειρείται αυτή να σκιαγραφηθεί από Τρίτους που ουδεμία γνώση έχουν της πραγματικής διάστασης του περιστατικού.

Είναι η πολλοστή φορά που για την ικανοποίηση ενός άσχετου με την ποινική δίκη μεγέθους, αυτού της ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος, επιλέγεται μια ακραία νομική επιλογή με τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως δήθεν «βασανιστηρίου» από τον Αρμόδιο για την άσκηση της Ποινικής Δίωξης κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή μας στην περαιτέρω διερεύνηση αυτής της υποθέσεως, αυτή θα τοποθετηθεί νομικά στην πραγματική της διάσταση και θα αξιολογηθεί η μέχρι τώρα άριστη προσωπική και υπηρεσιακή συμπεριφορά του εντολέα μας.

Την αρχική ανακοίνωση ακολούθησε η έκδοση ενός δεύτερου Δελτίου Τύπου με το οποίο το δικηγορικό γραφείο έκανε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών «προβαίνοντας σε ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό περιόρισε το αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη για το περιστατικό που έλαβε χώρα στον Ωρωπό Αττικής, μόνο στην διερεύνηση του αδικήματος σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμου».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου ο οποίος έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν τελέστηκε σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμου ατόμου.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News