Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΟρκίζεται αύριο Υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας

Ορκίζεται αύριο Υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να ορκιστεί ως υπουργός Εξωτερικών.

Ακολούθως, στις 11:00 θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου του ASEM, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τον Νίκο Κοτζιά και την παραίτησή του.

Αναφορικά με την επιστολή παραίτησής του, την οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ενημερώθηκε για «μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. Όταν γυρίσω στην Αθήνα θα τον παραλάβω και θα διαβάσω το περιεχόμενο του με προσοχή.

Αύριο θα συναντηθώ και με τον Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα».

«Για εμένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος ο Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ώστε να συνεχίσουμε μια σειρά από στρατηγικές», συνέχισε.

«Ο Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός αλλά και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που πλέον βρίσκονται στα δικά μου χέρια», τόνισε.

Τα πιο σημαντικά