Ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας

20 Οκτωβρίου, 2018 11:27 ΠΜ
More videos

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως υπουργός Εξωτερικών με πολιτικό όρκο.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Δείτε την ορκωμοσία του πρωθυπουργού

Στις 11 το πρωί, θα γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Νίκο Κοτζιά και η τυπική τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν λίγα 24ωρα μετά την θύελλα που προκλήθηκε μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά, ο οποίος επί της ουσίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι τον άφησε ξεκρέμαστο στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

Κανείς δεν μπορεί να πει προκαταβολικά τι ακριβώς θα συμβεί μπροστά στις κάμερες και αν η τελετή θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνονται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο υπουργός Εξωτερικών δεν αναμένεται παρουσία του πρωθυπουργού να αναφερθεί στο μείζον θέμα των μυστικών κονδυλίων εκτός και αν προκληθεί. 

Αν συμβεί αυτό, τότε ουδείς γνωρίζει αν ο Νίκος Κοτζιάς θα κρατήσει χαμηλούς τόνους ή αν θα πει όλα όσα έλεγε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη συνάντηση των δυο ανδρών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού και στο παρελθόν, όταν είχε συμβεί κάτι ανάλογο ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι τόνοι δεν είχαν πέσει.

Το αντίθετο είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις…

Με χαμόγελο, στα σκαλοπάτια του κτηρίου, υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών.

Προσερχόμενος στο ΥΠΕΞ πριν την τελετή ο κ. Κοτζιάς είπε χαμογελαστός πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με πολιτικό όρκο.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.

Ακολουθήστε μας στο facebook: