Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟριστικό: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η απόφαση της κυβέρνησης για ρεβεγιόν...

Οριστικό: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η απόφαση της κυβέρνησης για ρεβεγιόν στο σπίτι και τα νυχτερινά κέντρα

Οριστικό: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η απόφαση της κυβέρνησης για ρεβεγιόν στο σπίτι και τα νυχτερινά κέντρα

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά φέτος;

H μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, ωστόσο, η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown μέσα στις γιορτές.

Η απόφαση για την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών σε συνδυασμό με την διανομή δύο δωρεάν self test σε όλους για τα Χριστούγεννα δείχνει ότι τις ημέρες των γιορτών τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική δραστηριότητα θα παραμείνουν ανοιχτές.

Στην κυβέρνηση περιμένουν την επιβεβαίωση του μοντέλου που έχουν επεξεργαστεί ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι λοιμωξιολόγοι, το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει σταθεροποίηση και αρχή της κάμψης των δεικτών μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το STAR, αν όλα πάνε βάσει των στοιχείων, φέτος τις γιορτές θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα, μόνο για εμβολιασμένους.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα στην πορεία προς τις γιορτές, καθώς, εκτός από τους αυξημένους ρυθμούς στους εμβολιασμούς, υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις από την πλευρά των επιστημόνων για «αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας» ως τις 15-20 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα κάνουν ρεβεγιόν υποχρεωτικά στο σπίτι τους, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που αρκεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητα τους.

Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση, για test και ελεγχόμενες συναθροίσεις, για αυτό ελήφθη και η απόφαση για τη χορήγηση δωρεάν self test.

Χριστούγεννα: Μέτρα για εμπορικά καταστήματα και ταξιδιώτες

Για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα όπως είναι ήδη γνωστό απαιτείται για τους ανεμβολίαστους rapid test, ενώ ελεύθερη είσοδο έχουν οι εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για όσους ταξιδέψουν στις ιδιαίτερές τους πατρίδες ή προς τους χειμερινούς προορισμούς με τρένα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα.

Τέλος, εμβολιασμένοι και μη θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test, προκειμένου να γίνεται ένας αυτοέλεγχος πριν από την χριστουγεννιάτικη έξοδο.

Τα πιο σημαντικά