Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟριστικά εκτός Εθνικής ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οριστικά εκτός Εθνικής ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Δεν θα ακολουθήσει την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα ταξιδέψει η Εθνική ομάδα στο Αμπού Ντάμπι για τα τελευταία φιλικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal ο «Greek Freak» δεν είναι ακόμη έτοιμος για να μπει στο γήπεδο και να προλάβει να βοηθήσει την «επίσημη αγαπημένη».

Μάλιστα, έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη στην Ελληνική Ομοσπονδία και ίσως εντός της ημέρας υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση-ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα και ήθελε πολύ να αγωνιστεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού απαιτείται κι άλλος χρόνος για την αποθεραπεία του. O Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς θέλησε με κάθε τρόπο να τεθεί στη διάθεση του προπονητή της Ελλάδας, Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο όπως φάνηκε στην πορεία κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό κι έτσι η χώρα μας θα ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή χωρίς τον μεγάλο της σταρ.

Στο μεταξύ, εκτός Εθνικής ομάδας θα βρίσκεται και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο γόνατο. Ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, αλλά κι αυτός δεν μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ, εντός της ημέρας, ώστε να κλείσει και τυπικά το θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ίσως του Κώστα, προκειμένου η Εθνική ομάδα να πορευτεί απερίσπαστη και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στις Φιλιππίνες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το ταξίδι στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα θα δώσει δύο φιλικά στο Άμπου Ντάμπι με αντιπάλους τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες μάλιστα, οι παίκτες του Ιτούδη θα κοντραριστούν και στον όμιλό τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα πιο σημαντικά