Οργανώστε τις συνταγές σας για να βρίσκετε πάντα αυτήν που θέλετε!

1 Ιουνίου, 2015 1:06 ΜΜ
More videos

Σε όλους μας έχει τύχει να ψάχνουμε να βρούμε μια συνταγή όταν τη χρειαζόμαστε και να μην μπορούμε να τη βρούμε με τίποτα. Πετάξτε το τετράδιο της γιαγιάς και ανοίξτε τον υπολογιστή (ή το tablet σας).

Ψάξαμε και βρήκαμε όλους τους δυνατούς τρόπους που μπορείτε να αποθηκεύετε τις συνταγές σας με απόλυτη ευκολία και πρακτικότητα.

Καθώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας οι περισσότεροι τρόποι είναι ηλεκτρονικοί και αν και θα χρειαστεί λίγη δουλειά στην αρχή, μακροπρόθεσμα θα σας διευκολύνουν πάρα πολύ.

Google Drive To Google Drive είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να οργανώσετε τις συνταγές σας. Είναι πανεύκολο στη χρήση και έχει το εξής θετικό: μπορείτε να μπείτε και να δείτε τις συνταγές σας από οποιονδήποτε υπολογιστή, λάπτοπ ή κινητό.

Βρείτε συνταγές που σας αρέσουν στο ίντερνετ και αποθηκεύστε τις στο Google Drive. Περάστε εκεί και τις συνταγές που έχετε σε χειρόγραφη μορφή ώστε να τις έχετε όλες μαζεμένες.

Οργανώστε τις συνταγές σας με όποιον τρόπο σας εξυπηρετεί καλύτερα ώστε να τις βρίσκετε εύκολα όπου και αν είστε

Pinterest Φέτος το Pinterest είχε μια τεράστια άνοδο καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν. Αν είστε πιο οπτικός τύπος θα λατρέψετε το Pinterest και τον τρόπο που θα οργανώσει τις συνταγές σας με το βάρος πάντα να πέφτει στη φωτογραφία.

Μπορείτε να βρείτε αμέτρητες συνταγές στο Pinterest και να τις προσθέσετε σε δικούς σας πίνακες ανά κατηγορία ώστε να τις βρίσκετε εύκολα μαζί με φανταστικές εικόνες.

ChefTap Πρόκειται για ένα Android application που όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην οργάνωση συνταγών. Άλλα παρόμοια apps είναι το Paprika και το PepperPlate αλλά και πάλι το ChefTap τα ξεπερνάει και αυτά.

Μέσω του ChefTap μπορείτε να περάσετε συνταγές που έχετε στα bookmarks, στα pins του Pinterest, αλλά και να εισάγετε συνταγές που βρήκατε σε άλλα sites. Η δωρεάν version του σας επιτρέπει να βάλετε μέχρι 100 συνταγές για να το δοκιμάσετε.

Evernote Αν θέλετε ένα application που να κάνει και για υπολογιστή τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Evernote. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οργάνωσης σημειώσεων. Δημιουργήστε εύκολα κατηγορίες συνταγών και βάλτε εκεί τις αγαπημένες σας συνταγές όπως θα κάνατε σε ένα αρχείο Word.

Το Evernote μοιάζει με το Word, απλά είναι καλύτερο για συνταγές γιατί τις αποθηκεύει στο λογαριασμό σας ώστε να τις χρησιμοποιείτε από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Ντοσιέ Εκτός από τους μοντέρνους τρόπους αποθήκευσης συνταγών, υπάρχει και ο παραδοσιακός. Να οργανώσετε δηλαδή τις συνταγές σας μέσα σε ένα ντοσιέ.

Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε δύο ντοσιέ – ένα για τα αλμυρά και ένα για τα γλυκά. Βάλτε κατηγορίες σε κάθε ντοσιέ ώστε να βρίσκετε τη συνταγή που ψάχνετε πιο εύκολα και να μην χρειάζεται κάθε φορά να ξεφυλλίζετε όλες σας τις συνταγές.

Αν είστε πιο παραδοσιακοί τύποι, οργανώστε τις συνταγές σας σε όμορφα ντοσιέ

Οργανώνοντας με αυτούς τους τρόπους τις συνταγές σας θα δείτε πως θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από το ψάξιμο που κάνετε κάθε φορά όταν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι και δεν θυμάστε όλα τα υλικά.

Βάζοντας τις συνταγές σε κάποιο application στο τάμπλετ, το κινητό ή τον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να ψάξετε για αυτές ακόμα και όταν είστε στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή και θέλετε να θυμηθείτε τα υλικά μιας συνταγής.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: