Ορέστης Τζιόβας: «Με τον κ. Φιλιππίδη είχα πρόβλημα – Τρομοκρατία και βωμολοχία»

6 Φεβρουαρίου, 202112:48 ΠΜ

Θέση πήρε ο Ορέστης Τζιόβας για τις καταγγελίες που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας στον χώρο του θεάτρου, περιγράφοντας τη δική του εμπειρία από τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη τον οποίο έχουν καταγγείλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη για “προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας”.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, “Ευτυχείτε” ο Ορέστης Τζιόβας δήλωσε πως είχε πρόβλημα στο εργασιακό περιβάλλον με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

“Με τον κύριο Φιλιππίδη είχα πρόβλημα προσωπικό στο εργασιακό περιβάλλον. Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία, με άσχημο τρόπο. Δεν μιλάω, όμως για κάποια σεξουαλική παρενόχληση που έγινε μπροστά μου και είχα την πλήρη αντίληψη. Είχα ακούσει πάρα πολλά, αλλά δεν έγινε κάτι μπροστά μου, ώστε να έχω την πλήρη αντίληψη και να το καταγγείλω” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά, έχει να κάνει με το πώς φέρεται σε όλη την ομάδα. Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι φέρονται ακόμη χειρότερα σε ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου την ανάγκη τους και δεν τους υπολογίζουν. Εκεί βλέπεις τον άνθρωπο πραγματικά, πώς φέρεται όταν έχει εξουσία σε κάποιον κατώτερό του” πρόσθεσε.

Τόνισε ότι δεν αποχώρησε από την παράσταση, αλλά τελειώνοντας τη συνεργασία μιλούσε ανοιχτά στον χώρο για εκείνον.“Έλεγα ότι δεν ξαναδουλεύω με αυτόν τον άνθρωπο” σημείωσε.

“Οι άνθρωποι που καταγγέλλονται βρίσκονται στο απυρόβλητο”

Τέλος, υπογράμμισε ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν υφίσταται μόνο στον χώρο του θεάτρου αλλά σε όλους.

“Αυτά συνέβαιναν στον χώρο και πάντα σε αυτόν τον χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε στον χώρο του θεάματος, αλλά και σε άλλους χώρους. Είναι πολύ καλό που καταγγέλλεται τώρα. Μέσα σε αυτόν τον χαμό, μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι ο καθένας θα βγει και θα πει ότι παρενοχλήθηκε. Μπορεί να συμβεί, όντως. Δεν πρέπει όμως, να χάνουμε τον προσανατολισμό μας. Το κύριο είναι ότι καταγγέλλονται” υπογράμμισε.

“Οι άνθρωποι που καταγγέλλονται και που πρόκειται να καταγγελθούν χαίρουν της αγάπης του κοινού και βρίσκονται στο απυρόβλητο και είναι σημαντικό να αμβλυνθεί η δημόσια εικόνα τους. Αυτό δεν είναι διαπόμπευση, αλλά προστασία κοινωνική και ηθική” κατέληξε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News