Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟρέστης Χαλκιάς: «Ο Χριστός δεν εiπε αγαπάτε στρέıτ, είπε αγαπάτε everyоne, οπότε...

Ορέστης Χαλκιάς: «Ο Χριστός δεν εiπε αγαπάτε στρέıτ, είπε αγαπάτε everyоne, οπότε πάμε κατά εκεί παıδιά»

«Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τους κανόνες μιας θρησκείας»

«Ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε στρέιτ, είπε αγαπάτε everyone, οπότε πάμε κατά ΄κει ρε παιδιά» είχε αναφέρει ο Ορέστης Χαλκιάς σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγο καιρό στην εκπομπή «Night Out» του Mega. Επί τη ευκαιρία, αυτή είναι η σύντροφός του.

Δείτε το βίντεοΠιο συγκεκριμένα, η δήλωσή του:

«Δε μου έκανε καμία εντύπωση να παίξω έναν ομοφυλόφιλο άντρα. Καταρχάς “δεν παίζεται” ένας ομοφυλόφιλος άνδρας. Αντί να φιλάς μια γυναίκα, φιλάς έναν άντρα. Οι άλλοι σε αναγκάζουν να φερθείς διαφορετικά. Δε δυσκολεύτηκα. Έχω μεγαλύτερο καμάρι όταν μου στέλνουν άνθρωποι της κοινότητας αυτής ότι τους εκπροσωπώ άξια… Από το πρώτο δευτερόλεπτο που έμαθα ότι ίσως να παίξω τον ομοφυλόφιλο είχα στο μυαλό μου ότι έχω καθήκον επιτέλους να δείξω ότι ο ομοφυλόφιλος “δεν παίζεται”, είναι ένας άνθρωπος απλά που αγαπάει ένα άτομο του ίδιου φύλου. Τίποτα άλλο. Τα περί “καρικατούρας” που έχουμε μάθει να βλέπουμε, είναι κάτι το οποίο σιγά σιγά εξαφανίζεται.

Στην Ελλάδα είναι ακόμα ταμπού ένα γκέι φιλί. Δεν πιστεύω ότι έχουμε κάνει τρομερά βήματα. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Γίνονται τόσο τραγικά πράγματα, γυναικοκτονίες και ασχολούμαστε με ένα φιλί; Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τους κανόνες μιας θρησκείας. Ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε στρέιτ, είπε αγαπάτε everyone. Οπότε πάμε κατά ΄κει ρε παιδιά, δεν χάνουμε τίποτα».

Τα πιο σημαντικά