Ορεστιάδα: Μοδίστρες έφτιαξαν 11.000 μάσκες για μαθητές στις σωστές διαστάσεις

29 Σεπτεμβρίου, 20207:37 ΜΜ
More videos

Τη στιγμή που το αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τις διαστάσεις των μασκών, 12 γυναίκες από την Ορεστιάδα έραψαν όχι εκατό, όχι χίλιες , αλλά 11.000 μάσκες.

Σε μία ραπτομηχανή από το σαλόνι του σπιτιού της η κύρια Ζωή έραψε μόνη της 2.000.

Με προικιά από τις γιαγιάδες τους και υφάσματα του στρατού, οι γυναίκες από την Ορεστιάδα, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τις ραπτομηχανές και κατάφεραν να μοιράσουν εγκαίρως στα σχολεία της περιοχής τις μάσκες.

Αυτό που για τις γιαγιάδες από την Ορεστιάδα ήταν εύκολο, για τους ειδικούς των υπουργείων μοιάζει… βουνό. Δυο βδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι, δυο βδομάδες μετά το φιάσκο με τις μάσκες – μπούργκα, παραμένουν ακόμη χαμένοι στα εκατοστά των διαστάσεων.

Ο κύριος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, επαγγελματίας του χώρου, με τις μάσκες στο χέρι συγκρίνει τις τεράστιες μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Η διαφορά είναι εμφανής.

Όπως λέει, οι λάθος διαστάσεις ήταν εμφανείς με την πρώτη ματιά στους επαγγελματίες του χώρου και τα ευτράπελα που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια, αναπόφευκτα.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι επαγγελματίες του χώρου σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ, το υλοποιήσαν με επιτυχία 12 γυναίκες από την άκρη του Έβρου, με το μεράκι της εθελοντικής εργασίας και την προσφορά της αγάπης.

Ίσως αυτή η πρόταση της κυρίας τάδε πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν αφού, σε επίμονες ερωτήσεις του Live news η ΚΕΔΕ απαντά ότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς προδιαγραφές για να επανεκκινήσει η παραγωγή των μασκών, ενώ η επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταστεί εφικτή.

Η μοδίστρα της Ορεστιάδας «έβαλε τα γυαλιά» σε δύο υπουργεία

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η κ. Φανή Μπαχαρίδου, μοδίστρα από την Ορεστιάδα που φτιάχνει μάσκες, οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν.

«Ήταν 12 οι μοδίστρες που έραβαν από πέντε χωριά, αλλά στο σύνολο 30 άτομα βοηθούσαν. Εν μέσω πανδημίας δεν μπορούσαμε να βρούμε υλικά. Άνοιξαν σεντούκια και ντουλάπες ο κόσμος, και μας χάρισαν σεντόνια και υφάσματα για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μάσκες» είπε η κ. Μπαχαρίδου.

«Φτιάξαμε και 2.000 μάσκες για παιδιά. Τα λάθη είναι για να διορθώνονται. Οι κυρίες που συνεργαστήκαμε ήταν μοδίστρες. Πήραμε παιδάκια και μετρήσαμε διαστάσεις και φτιάξαμε τις μάσκες», πρόσθεσε η ίδια.

Στα υπουργεία… ακόμα ψάχνουν τις διαστάσεις

Το αλαλούμ με τις μάσκες συνεχίζεται, καθώς νέες διαστάσεις εξακολουθούν να μην πληρούν τις προδιαγραφές.

Πλέον, αφού δεν βγαίνει άκρη με τις διαστάσεις, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας στέλνει στο υπουργείο Εσωτερικών δείγματα μασκών.

Ωστόσο, το δείγμα δεν έχει φτάσει ακόμα, με αποτέλεσμα το θέμα να μην έχει ακόμη λυθεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News