Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία.

7 Οκτωβρίου, 2016 12:55 ΠΜ
More videos

Η Βενετία έχει ένα νέο κόσμημα. Ενα ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο σε ένα υπέροχο παλάτσο. Το Fondaco dei Tedeschi, κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, από την πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου,

Oι Βενετσιάνοι για χρόνια το ήξεραν ως «Ταχυδρομείο», ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελές εμπορικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο.

Το κτίριο, όπως αναφέρει το ιταλικό Ansa, ανήκει στη Βenetton, αλλά πλέον τη διαχείριση του έχει αναλάβει η DFS, θυγατρική του κολοσσού LVMH.

Τα εγκαίνιά του έγιναν την περασμένη Παρασκευή και από το προηγούμενο Σάββατο οι Βενετσιάνοι και όχι μόνο εξερευνούν αυτόν τον υπέροχο χώρο.

A photo posted by maurotommasin (@maurotommasin) on

Στο εμπορικό υπάρχουν καταστήματα πολυτελών οίκων γεμάτα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, αλλά και γκουρμέ λιχουδιές.

cti1hpewcaaemmm

Ο τελευταίος όροφος του κτιρίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στον πολιτισμό και στην τέχνη.

A photo posted by Elīza Anete (@elizaanete) on

Οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την ανακαίνιση του κτιρίου -το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα- σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του αλλά απέφυγαν τη νοσταλγία, με το τελικό αποτέλεσμα να σέβεται μεν το παρελθόν, αλλά να κοιτά προς το μέλλον.

A photo posted by Olympia (@olympia_sim) on

Σε αυτό βοήθησαν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η κόκκινη κυλιόμενη σκάλα, καθώς και άλλα στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

A photo posted by Olympia (@olympia_sim) on

Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει και εσωτερική αυλή, η οποία ανακατασκευάστηκε και αυτή με σεβασμό και η οποία θα χρησιμοποιείται και για εκδηλώσεις του δήμου της Βενετίας, μιας και στόχος ήταν το κτίριο να ανακαινιστεί και να είναι ανοιχτό στους πολίτες.

Είτε μπαίνουν να χαζέψουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν ή όχι, είτε πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση.

cti1hpewcaaemmm

«Είμαι χαρούμενος που ηγήθηκα αυτού του πρότζεκτ και ανακαινίσαμε ένα κτίριο σεβόμενοι τις ρίζες του.

27-tfondacodeitedeschi_entrance2_swphotography-567x510

Η εταιρεία μας ήθελε να δημιουργήσει μια αγορά στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης και αρπάξαμε την ευκαιρία να το φτιάξουμε στην ομορφότερη χώρα της ηπείρου και στην ομορφότερη πόλη της Ιταλίας» ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της DFS Italia Ρομπέρτο Μενεγκάσο, μιλώντας στο Αnsa.

1o1a4255-116-927x510

Η ιστορία του Fondaco dei Tedeschi

Το παλάτσο χτίστηκε τον 13ο αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, γραφείο και χώρος διαμονής των Γερμανών εμπόρων της πόλης.

A photo posted by TANDEM (@tandem.ridingideas) on


Ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά και ανακαινίστηκε δυο φορές.

A photo posted by Elisa ⚜ (@isa.chichi) on

Στη σημερινή του μορφή ουσιαστικά ξαναχτίστηκε το 1506 και μετατράπηκε σε τελωνείο. Οι πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις έγιναν το 1930 και στέγασε το ταχυδρομείο της πόλης.

A photo posted by Lucrezia B (@lucreziabias) on

A photo posted by paolo (@p.ruzza52) on

A photo posted by Marcel (@marsishier) on

A photo posted by Lucrezia B (@lucreziabias) on

A photo posted by Isabel Stark (@isabelstarr) on

Ακολουθήστε μας στο facebook: