Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
τεστΟπτıκή ψευδαiσθηση: Πρέπει να είστε ο Σέρλοκ Χολμς για να βρείτε το...

Οπτıκή ψευδαiσθηση: Πρέπει να είστε ο Σέρλοκ Χολμς για να βρείτε το παπούτσι σε 6 δευτερόλεπτα

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στην νέα οπτική ψευδαίσθηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου; Χρειάζεται να είστε πολύ παρατηρητικοί και να έχετε πολύ καλή όραση για να καταφέρετε να την λύσετε.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα ακατάστατο υπνοδωμάτιο. Ένα αγόρι κάθεται στο κρεβάτι και είναι λίγο θλιμμένο. Του λείπει ένα παπούτσι. Ο στόχος είναι να το εντοπίσετε μέσα σε 6 δευτερόλεπτα. Πού είναι κρυμμένο; Δεν είναι εύκολο να το βρείτε, καθώς στο δωμάτιο επικρατεί ένα χάος, με πολλά αντικείμενα να είναι διάσπαρτα.

Ελάχιστοι άνθρωποι, με εξαιρετικές δεξιότητες, μπορούν να λύσουν αυτή την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα.

Πάρτε λοιπόν ένα χρονόμετρο, ρυθμίστε το και δείτε αν έχετε όραση 20/20.  Ο χρόνος ξεκινά!

optiki 1

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση για την οπτική ψευδαίσθηση

Τα έξι δευτερόλεπτα πέρασαν. Ο χρόνος τελείωσε! Τα καταφέρατε; Αν δεν εντοπίσατε το παπούτσι του αγοριού, κοιτάξτε ξανά προσεκτικά την εικόνα. Ελέγξτε κάθε γωνία της.  Δείτε την φωτογραφία, από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Εάν εξακολουθείτε να ξύνετε το κεφάλι σας προσπαθώντας να βρείτε το παπούτσι, μπορείτε να δείτε τη λύση παρακάτω.

Προσπαθήστε να επικεντρώσετε το βλέμμα σας κοντά στο συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι και θα βρείτε τις γαλαζοπράσινες μπότες μπροστά του.

optiki lysi

 

Τα πιο σημαντικά