Ομοφυλόφιλος έγινε πατέρας υιοθετώντας μόνος του 4 παιδιά με ειδικές ανάγκες

15 Απριλίου, 20186:05 ΜΜ
More videos

Ο Μπέντζαμιν Κάρπεντερ είναι ένας καλοσυνάτος ομοφυλόφιλος 33χρονος άνδρας, που ζει στο Δυτικό Γιορκσάιρ. Πλέον είναι γνωστός ως ένας άνθρωπος που εμπνέει τον κόσμο. Ο λόγος είναι πως υιοθέτησε 4 αξιολάτρευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα βοηθάει να μεγαλώνουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Ο ίδιος παραδέχεται πως από μικρός ήθελε να γίνει γονέας και δηλώνει: «Μεγαλώνοντας σε μια θρησκευτική οικογένεια είχα πάντα μια διάθεση για φροντίδα. Η υιοθεσία ήταν πάντα στο μυαλό μου, καθώς τα βιολογικά παιδιά δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα για μένα.»

Σχετικά με την απόφασή του να υιοθετήσει, αναφέρει: «Συχνά τα παιδιά με μια πρόσθετη ανάγκη, μπορεί να υιοθετηθούν δύσκολα. Ωστόσο, δέχομαι πως δεν μπορούν όλοι να φροντίζουν ένα παιδί με επιπλέον ανάγκες. Πρέπει να είναι ειλικρινείς στο θέμα της υιοθεσίας και στο τι παιδί νιώθουν πως ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς και την οικογένεια που θέλουν να δημιουργήσουν!»

Το ταξίδι του Μπέντζαμιν ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν υιοθέτησε τον Τζακ. Το αγόρι τώρα είναι 10 ετών, έχει αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, που σημαίνει ότι όλη η οικογένεια πρέπει να προσαρμόζεται καθημερινά στις ανάγκες του. Η 6 ετών Ρούμπι έχει κινητικά προβλήματα και σωματικές αναπηρίες. Η 5 ετών Λίλι, είναι η βιολογική ετεροθαλής αδερφή της Ρούμπι. Έχει σημαντικά προβλήματα ακοής και όρασης, και όλη η οικογένεια έχει μάθει τη Βρετανική νοηματική γλώσσα, ώστε να επικοινωνεί αποτελεσματικά μαζί της. Τέλος, το νεώτερο μέλος της οικογένειας είναι ο 2χρονος Τζόζεφ, που έχει σύνδρομο Down και πολλές πολύπλοκες ανάγκες που συνδέονται με αυτό.

Χρειάστηκαν 3 χρόνια ώστε ο Μπέντζαμιν να πείσει τις αρχές πως θέλει να υιοθετήσει και τελικά έγινε ένας από τους νεότερους ομοφυλόφιλους της χώρας, που υιοθέτησε ένα παιδί. Ο σούπερ-μπαμπάς, λέει πως όλα γίνονται με αγώνες. Σήμερα, εξακολουθεί να ακούει πολλές διαφορετικές απόψεις για το ότι είναι ομοφυλόφιλος πατέρας αλλά είναι ευτυχισμένος με την επιλογή που έκανε.

Ο Μπέντζαμιν αναφέρει: «Συχνά λαμβάνω σχόλια που μου λένε πως δεν είναι σωστό, πως τα παιδιά θα γίνουν ομοφυλόφιλα επειδή είμαι και εγώ ομοφυλόφιλος και ρωτάνε αν το έκανα για τα χρήματα. Για μένα, είναι απλά σχόλια και μπορώ να τα χειριστώ. Κάποιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν αυτά που τους εξηγώ με ειλικρίνεια.» Θεωρεί πιθανό να υιοθετήσει ακόμη ένα παιδί και λέει: «Για μένα, όλα μου τα παιδιά με κάνουν χαρούμενο. Ξυπνάω το πρωί και σκέφτομαι πως η ζωή μου χωρίς αυτά θα ήταν σίγουρα άδεια.»

Ο Μπέντζαμιν Κάρπεντερ είναι ένας καλοσυνάτος 33χρονος άνδρας, που έγινε γνωστός για την καλή του καρδιά.

Twitter

Ο λόγος είναι πως υιοθέτησε 4 αξιολάτρευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα βοηθάει να μεγαλώνουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Twitter

Μεγαλώνοντας σε μια θρησκευτική οικογένεια είχα πάντα μια διάθεση για φροντίδα. Η υιοθεσία ήταν πάντα στο μυαλό μου, καθώς τα βιολογικά παιδιά δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα για μένα.»

Twitter

Το ταξίδι του Μπέντζαμιν ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν υιοθέτησε τον Τζακ.

Twitter

Το αγόρι τώρα είναι 10 ετών, έχει αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, που σημαίνει ότι όλη η οικογένεια πρέπει να προσαρμόζεται καθημερινά στις ανάγκες του.

Twitter

Η 6 ετών Ρούμπι έχει κινητικά προβλήματα και σωματικές αναπηρίες.

Twitter

Η 5 ετών Λίλι, είναι η βιολογική ετεροθαλής αδερφή της Ρούμπι. Έχει σημαντικά προβλήματα ακοής και όρασης, και για αυτό όλη η οικογένεια έχει μάθει τη Βρετανική νοηματική γλώσσα, ώστε να επικοινωνεί αποτελεσματικά μαζί της.

Twitter

Τέλος, το νεώτερο μέλος της οικογένειας είναι ο 2χρονος Τζόζεφ που έχει σύνδρομο Down και πολλές πολύπλοκες ανάγκες που συνδέονται με αυτό.

Twitter

Χρειάστηκαν 3 χρόνια ώστε ο Μπέντζαμιν να πείσει τις αρχές πως θέλει να υιοθετήσει και τελικά έγινε ένας από τους νεότερους ομοφυλόφιλους της χώρας, που υιοθέτησε ένα παιδί.

Twitter

Ο σούπερ-μπαμπάς, λέει πως όλα γίνονται με αγώνες. Σήμερα, εξακολουθεί να ακούει πολλές διαφορετικές απόψεις για το ότι είναι ομοφυλόφιλος πατέρας αλλά είναι ευτυχισμένος με την επιλογή που έκανε. Επιπλέον, βραβεύτηκε ως Υπερασπιστής Θετός Πατέρας της χρονιάς, για το 2015.

Twitter

«Για μένα, όλα μου τα παιδιά με κάνουν χαρούμενο. Ξυπνάω το πρωί και σκέφτομαι πως η ζωή μου χωρίς αυτά θα ήταν σίγουρα άδεια.»

Twitter

[Twitter] [Unilad]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News