Ομαδική αγωγή οκτώ πολιτών – Ζητούν αποζημίωση 128.000 ευρώ από την Αττική Οδό

6 Φεβρουαρίου, 20222:04 ΜΜ

Το συνολικό ποσό των 128.000 ευρώ ζητούν από την Αττική Οδό, οκτώ πολίτες οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι επί ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε την χώρα μας.

Ομαδική αγωγή σε βάρος της Αττικής Οδού κατέθεσαν οκτώ πολίτες ζητώντας συνολική αποζημίωση 128.000 ευρώ, για τα όσα έζησαν εγκλωβισμένοι επί ώρες στο κρύο και στο χιόνι που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πολίτες σημειώνουν πως:

Δεν ενημερώθηκαν στα διόδια για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Οι Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης παρέμεναν κλειστές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής.

Δεν υπήρχαν ειδικές ομάδες για να επεμβαίνουν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υπηρεσίες βοήθειας σε οχήματα και οδηγούς, υπηρεσίες καθαρισμού της Οδού και υπηρεσίες σήμανσης.

Στη διάθεση των πολιτών η πλατφόρμα

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς, θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ώστε να λάβουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που δικαιούνται.

Οι οδηγοί θα κληθούν να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός που οδηγούσαν εκείνη την ημέρα καθώς και την είσοδο από την οποία μπήκαν στον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο από την οποία βγήκαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ταυτοποίηση.

Ζητείται επίσης να υποβάλλουν τηλέφωνο, e-mail και τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς γίνεται η αίτηση – Η διαδικασία

Όπως ανακοίνωσε η Αττική οδός:

Μέσω της πλατφόρμας αυτής είναι εφικτή η καταχώρηση των Αιτημάτων προς την Αττική Οδό, για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Για την καταχώρηση της αίτησης είναι απαραίτητη η ύπαρξη διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας θα γίνει η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.

Τα πεδία που έχουν έναν αστερίσκο (*) στη δεξιά πλευρά τους είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτούντα προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα πεδία αν και δεν είναι υποχρεωτικά θα διευκολύνουν σημαντικά τη διερεύνηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατίθενται.

Επισημαίνετε η προσοχή των οδηγών σωστή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσαν όταν αποκλείστηκαν καθώς αυτό το στοιχείο αποτελεί μία από τις βασικές πληροφορίες διερεύνησης και ικανοποίησης του αιτήματος.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την καταγραφή του αιτήματός η εταιρεία ζητεί να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ζήτησε το υπουργείο

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζητήθηκαν η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου μεταφορών και εκπροσώπους της Αττικής Οδού, η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται άμεσα, ίσως και από την επόμενη εβδομάδα στους πρώτους δικαιούχους.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Σε ανακοίνωσή της η Αττική Οδός επισημαίνει ότι η Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων είναι πλέον διαθέσιμη, μέσω του site της Αττικής Οδού www.aodos.gr, σε ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022». Στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρήσουν το αίτημα και τα συνοδευτικά στοιχεία τους οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Επισημαίνεται ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, Δευτέρα – Σάββατο 08:00 – 19:00 και Κυριακή 11:00 – 19:00 στο 210.66.82.222, ή μέσω e-mail στο [email protected].

Πηγή: ethnos.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News