Ολόκληρο αυτοκίνητο αναδύθηκε σε παραλία της Κορνουάλης 30 χρόνια μετά την βύθισή του

Ιούλιος 12, 2017 2:18 ΜΜ
More videos

Αυτές οι εικόνες δείχνουν ένα Land Rover που αναδύεται από την άμμο, σε μια παραλία της Κορνουάλης, 30 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την παλίρροια.

Οι επισκέπτες της παραλίας Gwithian στη νοτιοδυτική ακτή, έχουν εντοπίσει ένα ασυνήθιστο ναυάγιο που αναδύθηκε από την άμμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η μετατόπιση της άμμου και οι μεγάλες παλίρροιες της άνοιξης, αποκάλυψαν μέρος του Land Rover του Ρόνι Χάννεϊ, που είχε κολλήσει εκεί όταν αυτός και η οικογένειά του είχαν οδηγήσει ως την ακτή πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

30 χρόνια από κάτω: Ένα Land Rover αναδύεται από την άμμο σε μια παραλία της Κορνουάλης, τρεις δεκαετίες μετά την εξαφάνισή του από την παλίρροια.

Αποκαλύφθηκε: Οι επισκέπτες της παραλίας Gwithian στη νοτιοδυτική ακτή, έχουν εντοπίσει το ασυνήθιστο ναυάγιο που αναδύθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Το πιο προεξέχον τμήμα του οχήματος, ήταν ο πίσω πλαϊνός τροχός του συνοδηγού με ένα ελαστικό που εξακολουθεί να φαίνεται γεμάτο αέρα. Αλλά την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε και το σασί.

Το όχημα είχε ταφεί ανάποδα από τις 13 Ιανουαρίου 1990, όταν ο ιδιοκτήτης Ρόνι Χάννεϊ οδήγησε με τη σύζυγό του Μάργκαρετ και τις κόρες του Τζίνα και Βίκυ, στην άκρη του νερού.

Η μετατόπιση της άμμου και οι παλίρροιες οδήγησαν στην ανακάλυψη του Land Rover που βυθίστηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Ο Ρόνι Χάννεϊ βρέθηκε τον Ιανουάριο του 1990 στην ακτή, μαζί με τη γυναίκα και τις κόρες του. Εκεί το αυτοκίνητο κόλλησε στη μαλακή άμμο.

Το όχημα έχει ζωγραφισμένο στο πλάι την φράση «Καλά Χριστούγεννα Κορνουάλη», ήταν διακοσμημένο χριστουγεννιάτικα και ήταν 22 χρόνων. Παρά την προσπάθεια να το σώσουν με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, οι παλίρροιες το κατέλαβαν και το εξαφάνισαν.

Η Τζίνα που τότε ήταν 16 ετών, θυμάται: «Ήταν από τις πιο θλιβερές ημέρες της ζωής μου.»

Παρά την προσπάθεια να το σώσουν με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, οι παλίρροιες το κατέλαβαν και το εξαφάνισαν.

Το ασυνήθιστο εύρημα τραβά την προσοχή των ανθρώπων

«Είχαμε σταθμεύσει πάνω από την ακτογραμμή, αλλά βρισκόμασταν σε μαλακή άμμο και όταν προσπαθήσαμε να μετακινήσουμε τους πίσω τροχούς απλώς περιστρεφόντουσαν. Η παλίρροια είχε φτάσει και δεν μπορούσαμε να βγούμε εγκαίρως, έτσι ο πατέρας μου έτρεξε πίσω για να βρει κάποιον να βοηθήσει, ενώ οι άνθρωποι άρχισαν να μαζεύονται τριγύρω για να παρακολουθήσουν. Όταν το νερό έφτασε στο Land Rover, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα πια και έπρεπε να το αφήσουμε.»

Ο Ρόνι Χάννεϊ δείχνει το όχημά του την ημέρα που κόλλησε στην παραλία Gwithian στην Κορνουάλη, τον Ιανουάριο του 1990.

Αυτή είναι η δημοφιλής παραλία Gwithian στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική ακτή, όπου εντοπίστηκε το περίεργο θέαμα.

«Το πιο αστείο ήταν όταν ο μπαμπάς μου που επέστρεψε την επόμενη μέρα με ένα φτυάρι για να σκάψει. Το μόνο που φαινόταν, ήταν το σασί και οι τέσσερις τροχοί.»

Ακόμη και η τοπική εφημερίδα της περιοχής έκανε αναφορά στο γεγονός: «Ο κύριος Ρον Χάννεϊ, ο ιδιοκτήτης του οχήματος έσπευσε να πάρει ένα τρακτέρ για να βγάλει το όχημά του αλλά η παλίρροια τον κέρδισε.»

Αν και τότε ήταν αναστατωμένος, η κόρη του η Τζίνα παραδέχεται πως μετά από μερικά χρόνια, ο πατέρας της είδε την θετική πλευρά. Ο άνδρας απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών τον Δεκέμβριο του 2015. Η Τζίνα αναφέρει: «Κατά κάποιο τρόπο είναι ωραίο που έχει αφήσει μια κληρονομιά που τώρα είναι μέρος της περιοχής Hayle, όπως την αγάπησε.»

Το αυτοκίνητο λίγο πριν την τελευταία του εκδρομή, ζωγραφισμένο και διακοσμημένο χριστουγεννιάτικα.

Αν και προφανώς δεν είναι καλό για το περιβάλλον, πολλοί άνθρωποι που είδαν το όχημα είτε από κοντά είτε από φωτογραφίες, έχουν εντυπωσιαστεί που έχει παραμείνει σχεδόν άθικτο.

Ορισμένοι χρήστες του Facebook αναφέρουν: «Αυτά τα οχήματα είναι ιδανικά για όλα τα εδάφη και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια τόσο καλή Βρετανική μηχανική», «Σήμερα είναι το τοπικό ορόσημο», «Εύχομαι κάποιος να πάρει έναν εκσκαφέα για να σκάψει και να δει τι έχει απομείνει, να το μετατρέψει σε έργο τέχνης και να το βάλει στο κέντρο της πόλης.»

Το όχημα την επόμενη μέρα αφού κόλλησε στην ακτή της παραλίας το 1990.

Η παραλία είναι ένα δημοφιλές σημείο τουριστών και σέρφινγκ.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

[DailyMail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: