Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΌλοι παρατήρησαν το όνομα και ξέσπασαν σε κλάματα: Το στεφάνι στην κηδεία...

Όλοι παρατήρησαν το όνομα και ξέσπασαν σε κλάματα: Το στεφάνι στην κηδεία του πιλότου Τσιτλακίδη που ράγισε καρδιές

Λίγο πριν την κηδεία του ήρωα σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι, επικρατεί ένταση και τα ρίγη συγκρίνησης είναι αισθητά.

Το στεφάνι που έστειλε η οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ξύπνησε μνήμες εφιαλτικές

Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται στο Νευροκόπι και το χωριό Γρανίτης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ήρωας πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Η σορός του θα μεταφερθεί στην εκκλησία στις 10:00 το πρωί και δυο ώρες μετά θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η συγκίνηση είναι διάχυτη στην κηδεία, με ένα στεφάνι που έχει τοποθετηθεί έξω από τον Ιερό Ναό να κεντρίζει τα βλέμματα και να ξυπνάει μνήμες.

Το στεφάνι από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Είναι το στεφάνι που έστειλε η οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου , που σκοτώθηκε στις 12 Απριλίου του 2018 όταν το μοιραίο Mirage 2000-5 που κυβερνούσε, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου. Η τραγωδία είχε συνταράξει τη χώρα, με τους γονείς του ήρωα πιλότου, να συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Η πληγή της απώλειας παραμένει ανοιχτή και το ίδιο βασανιστική αυτά τα 5 χρόνια που μεσολάβησαν.

206 1733x1300 1

Η τραγική είδηση της συντριβής του F4 τους άγγιξε και τους πληγώσε. Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage που κυβερνούσε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ένα από τα 25 καινούρια που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία και είχε σταθμεύσει στην Τανάγρα και μετέπειτα στη Σκύρο ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, από τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεως που απέστειλαν οι Γάλλοι κατασκευαστές του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησεύς» δεν προέκυψε η παρουσία κάποιου τεχνικού προβλήματος του κινητήρα ή άλλων κρίσιμων τμημάτων του αεροσκάφους,

Το 2018 ο πατέρας του Γιώργου Μπαλταδώρου είχε περιγράψει σκέψεις και συναισθήματα στο μνημόσυνο του παιδιού του. Ο “φύλακας άγγελος” του Αιγαίου χάθηκε σε ηλικία 34 ετών αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.
Τα πιο σημαντικά