Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΌλοι μιλάνε για τον Ρότζερ Γουοτερς: Πήρε θέση για τα Γλυπτά του...

Όλοι μιλάνε για τον Ρότζερ Γουοτερς: Πήρε θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και αποθεώθηκε παγκοσμίως

Ρότζερ Γουότερς για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μαριονέτα ο Σούνακ – Αποικιοκρατική η λογική της Βρετανίας»

Το εμβληματικό πρώην μέλος των Pink Floyd, που μίλησε την Τετάρτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Kontra και τον Πάνο Χαρίτο, επέμεινε πως οι Άγγλοι έκλεψαν τα Γλυπτά και «προφανώς πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

Δείτε το βίντεο
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, που προβλήθηκε χθες, το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd ενημερώθηκε για τη διπλωματική κρίση και την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα και σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο:

«Ώστε ο Ρίσι Σούνακ αρνήθηκε να τον συναντήσει επειδή είπε: “θέλουμε την επιστροφή των ελγίνειων Μαρμάρων”, των Μαρμάρων γ… τον Έλγιν; Οι Άγγλοι τα έκλεψαν, σωστά; Από τον Παρθενώνα, σωστά; Είναι τμήμα του Παρθενώνα, προφανώς και πρέπει να είναι πάνω στον γ… Παρθενώνα! Αυτό είναι κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας και είμαστε μακράν οι χειρότεροι όλων. Όταν ήμουν παιδί στη Βρετανία, μπορούσες να δεις στον παγκόσμιο χάρτη σημειωμένες με ροζ πινέζες τις αποικίες, όλος ροζ ήταν… Αυτή ήταν η αγγλική κοινοπολιτεία, η βρετανική αυτοκτατορία, δυστυχώς είναι ακόμη στο αίμα τους, για αυτό και έχουμε ακόμη υποτελείς στη μοναρχία, όπου πηγαίνει η βασιλική οικογένεια είναι πολύ μεγάλη η δεξιά πτέρυγα και θέλει να κυβερνά τον κόσμο και βλέπει σκλάβους και υπηρέτες της τους άλλους. Γι’ αυτό και αντιδρούν στην επιστροφή των Μαρμάρων, προφανώς και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Γιατί το έκανε αυτό ο Ρίσι Σούνακ; Επειδή είναι μια μαριονέτα, ένα τίποτα, παντρεμένος με μια δισεκατομμυριούχο Ινδή κυρία, αλλά φαίνεται πως είναι ελάχιστος, μηδαμινός. Ό,τι είναι σάπιο τον αντιπροσωπεύει και δεν νομίζω πως γνώριζε τι έκανε. Μπορεί να πήγε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά δεν έχει καρδιά […].

«Πόσοι άνθρωποι στην Αγγλία πιστεύεις ότι πηγαίνουν να δουν τα κλεμμένα από τους Έλληνες Μάρμαρα; Δεν θα ήταν υπέροχη η μέρα που θα έφταναν στον Πειραιά κι εγώ θα πήγαινα και θα τα παρέδιδα; Θα τα έδινα πίσω και θα μπορούσαμε να κάνουμε μια υπέροχη παρέλαση μέχρι την Ακρόπολη, όλοι μαζί, ο καθένας με ένα κομμάτι μάρμαρο. Πόσο όμορφο θα ήταν να βλέπεις τα Μάρμαρα εκεί που ανήκουν!» είπε ο Άγγλος μουσικός.

«Είναι γελοίο, (οι Άγγλοι) γύρισαν όλον τον κόσμο κλέβοντας και να μη θέλουν να τα γυρίσουν πίσω ποτέ! Είναι παράλογο, είναι εντελώς παράλογο….» κατέληξε ο Roger Waters.

Τα πιο σημαντικά