Ολλανδία: Γενικό lockdown ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

18 Δεκεμβρίου, 2021 8:43 ΜΜ
More videos

Κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα στην Ολλανδία με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης

Lockdown στην Ολλανδία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου (18/12), στην οποία συμμετείχαν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο υπουργός Υγείας De Jonge, κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Αυτό σημαίνει Χριστούγεννα χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία και τράπεζες ενδέχεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής από εστιατόρια και καφετέριες.