Ολλανδία: Εκκλησία κάνει δύο μήνες συνεχόμενη λειτουργία για να μην απελαθούν μετανάστες

26 Δεκεμβρίου, 20186:30 ΜΜ
More videos

Μία εκκλησία στην Ολλανδία κάνει αδιάκοπη λειτουργία, με σκοπό να αποτρέψει την απέλαση οικογένειας Αρμενίων. Η λειτουργία αυτή έχει γίνει τόσο διάσημη που χρειάστηκε να βγάλουν εισιτήρια για να ελέγξουν τη ροή του κόσμου.

Η λειτουργία έχει ξεκινήσει από τις 26 Οκτωβρίου και έχει διαρκέσει πάνω από 1400 ώρες.

Ο λόγος είναι απλός: σύμφωνα με τον ολλανδικό νόμο, οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να μπουν σε εκκλησία όπου λαμβάνει χώρα θρησκευτική τελετή. Συνεπώς, οι ιερείς σκέφτηκαν αυτόν τον τρόπο για να αποτρέψουν την απέλαση της οικογένειας από τη χώρα τους.

Από τότε, εκατοντάδες πάστορες και εθελοντές έχουν πάρει μέρος στη λειτουργία, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της εκκλησίας, η λειτουργία έχει γίνει κάτι σαν «τελετή» για τους ανθρώπους από όλη την Ολλανδία.

«Έπρεπε να υπολογίσουμε τόσο πολύ κόσμο που ήθελε να έρθει εδώ τα Χριστούγεννα», είπε ο πάστορας, προσθέτοντας ότι η λειτουργία της παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων μεταδόθηκαν σε live streaming.

σταματούν το χρόνο – εκκλησία – απελαση μεταναστών

Μία εβδομάδα πριν, ο αρμόδιος υπουργός είχε απορρίψει την αίτηση που τους είχε υποβάλει η εκκλησία για να μην απελαθεί η οικογένεια.

πηγή: ant1news.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News