Ολυμπιονίκης από την Αιθιοπία έβαλε την ζωή του σε κίνδυνο με την χειρονομία που έκανε στον τερματισμό.

22 Αυγούστου, 20168:08 ΜΜ

Ο Φεγίσα Λιλεσά από την Αιθιοπία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον μαραθώνιο των αντρών την περασμένη Κυριακή. Ο Ολυμπιονίκης σφράγισε την νίκη του αυτή με μια διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης της χώρας του.

Ο Λιλεσά σταύρωσε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του, καθώς έφτανε στο τέρμα του μαραθωνίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την φυλή Ορόμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση της Αιθιοπίας για την ανακατανομή της γης τους.

Ο μαραθωνοδρόμος υποστήριξε, ότι μετά από αυτή την χειρονομία η ζωή του μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

1

Ο μαραθωνοδρόμος από την Αιθιοπία, Φεγίσα Λιλεσά, σταύρωσε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του, καθώς έφτανε στο τέρμα του μαραθωνίου των αντρών την περασμένη Κυριακή.

2

Η χειρονομία συμβολίζει την διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση της Αιθιοπίας.

3

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την άνιση ανακατανομή πλούτου στην πλατεία Μασκέλ στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα.

“Έχω συγγενείς στην Αιθιοπία που βρίσκονται στην φυλακή. Αν πεις κάτι σχετικό με την δημοκρατία, σε σκοτώνουν. Αν γυρίσω πίσω στην Αιθιοπία, ίσως με σκοτώσουν ή με βάλουν φυλακή”, δήλωσε ο Λιλεσά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

“Τα πράγματα στην χώρα μου είναι πολύ επικίνδυνα. Ίσως χρειαστεί να πάω σε άλλη χώρα. Διαμαρτυρήθηκα για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο, που στερούνται της ελευθερίας τους.”

4

Ο Λιλεσά φτάνει στο τέρμα του μαραθωνίου με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από το κεφάλι του.

5

Ο μαραθωνοδρόμος, που τερμάτισε δεύτερος μετά τον Κενιάτης Έλιουντ Κιτπσόγκε, υποστήριξε η ζωή του θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο.

Το σχέδιο για την ανακατανομή της γης γύρω από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες αναταραχές της χώρας την τελευταία δεκαετία.

6

Οι διαδηλωτές ξαναβγήκαν στους δρόμους αυτόν τον μήνα για την συνεχιζόμενη κράτηση κάποιων διαδηλωτών.

7

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης σταυρώνει τα χέρια του, καθώς γιορτάζει πάνω στο βάθρο μετά τον μαραθώνιο των αντρών.

8

Η χειρονομία ήταν ένδειξη αλληλεγγύης στην Ορόμο, που διαδηλώνει ενάντια στην κυβέρνηση της Αιθιοπίας για την ανακατανομή της γης.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους τις τελευταίες βδομάδες, για να πατάξουν το αντικυβερνητικό κύμα.

“Η Ορόμο είναι η φυλή μου… η φυλή μου διαμαρτύρεται για το σωστό, για την ειρήνη”, δήλωσε ο Λιλεσά.

9

Ο Λιλεσά από την Αιθιοπία, ο Έλιουντ Κιτπσόγκε από την Κένυα και ο Γκάλεν Ρουπ από τις ΗΠΑ, προπορεύονται στον μαραθώνιο των αντρών.

10

Ο Λιλεσά γιορτάζει το αργυρό του μετάλλιο πάνω στο βάθρο.

11

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιθιοπίας έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους τις τελευταίες βδομάδες, για να πατάξουν το αντικυβερνητικό κύμα.

“Ίσως, πρέπει να πάω σε κάποια άλλη χώρα. Στην Αιθιοπία ελευθερία υπάρχει μόνο, αν υποστηρίζεις την κυβέρνηση. Δεν γίνεται διαφορετικά”, δήλωσε ο Λιλεσά.

12

Ο Λιλεσά (αριστερά), ο  Κιτπσόγκε (κέντρο) και ο Ρουπ (δεξιά).

13

Ο Λιλεσά και ο Κιτπσόγκε αγκαλιάζονται μετά την κατάκτηση του αργυρού και του χρυσού μεταλλίου αντίστοιχα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News