Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ψυχολογίαΟλική ανανέωση: Γιατί ένα και μόνο κόλπο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την...

Ολική ανανέωση: Γιατί ένα και μόνο κόλπο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ζωή σας.

Σκεφτείτε την ζωή σας αυτή την στιγμή. Υπάρχει κάτι που να λείπει; Ίσως δεν μπορείτε να βρείτε κανένα κίνητρο ή να κάνετε την σωστή επιλογή;

Η απάντηση σε αυτού το είδος τος άγχος είναι πολύ απλή: Η αντιμετώπιση της καθημερινής μας ρουτίνα δείχνει πολλά για το πως αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε άλλο.

Μια απλή λύση

1

© Warner Bros. Television

Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, στο δωμάτιό μου επικρατούσε το απόλυτο χάος. Το ίδιο και στην ζωή μου. Ήμουν πιο στεναχωρημένη από ποτέ. Δεν με ενδιέφερε η τάξη γύρω μου, οπότε το εξωτερικό χάος σταδιακά έγινε χάος μέσα μου.

Μια μέρα αποφάσισα, ότι δεν μπορούσα να ανέχομαι άλλο την ακαταστασία και ανέλαβα δράση. Ξεκίνησα από το κρεβάτι και το γραφείο μου. Η απόφαση ήταν αυθόρμητη, αλλά νομίζω, ότι οι πιο σωστές αποφάσεις στην ζωή μας κάπως έτσι λαμβάνονται.

Αυτή η απλά πράξη σηματοδότησε την καινούργια μου ζωή. Δεν μπορώ να πω, ότι το καθημερινό καθάρισμα με άλλαξε, αλλά ήταν μια αρχή. Με βοήθησε να δω την έλλειψη καθαρότητας στην ζωή μου και στο τέλος κατάλαβα τι είναι αυτό που αγαπώ και τι δεν χρειάζομαι.

Όταν υπάρχει χάος στο μυαλό μας, μεταφράζεται και προς τα έξω. Οπότε, είναι φυσιολογικό ότι αν αλλάξουμε τις συνήθειές μας μπορούμε να επαναφέρουμε την ζωή μας σε τάξη.

Πως μεταφέρεται σε άλλους τομείς της ζωής

2

© BBC Films

Τώρα, που φρόντιζα την καθημερινή μου ρουτίνα, οι συνήθειές μου επηρέασαν την δουλειά, την διατροφή, ακόμα και την διάθεσή μου. Άρχισα να έχω έναν υγιεινό τρόπο ζωής, απομακρύνθηκα από ανθρώπους που με κρατούσαν πίσω και άρχισα να κάνω πράγματα που μου αρέσουν.

Πως να αναλάβετε δράση

3

© 20th Century Fox Film Corporation

Ρίξτε μια ματιά στην ζωή σας σαν να ήταν ένα ακατάστατο δωμάτιο. Τι βλέπετε; Είναι όλα στην θέση τους; Υπάρχει χώρος για αλλαγή; Υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν το έχετε κάνει ακόμα; Όταν απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Αφαιρώντας τα εμπόδια

4

© Warner Bros. Pictures Co.

Στην συνέχεια, ορίστε τα εμπόδια που σας κρατάνε πίσω: έλλειψη γνώσης, φόβος, άγχος ή ακόμα και μερικοί κοντινοί σας άνθρωποι. Κάντε μια λίστα με αυτά τα πράγματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο σημαντικά ή όχι είναι αυτά τα εμπόδια.

Ξέρετε πως αντιμετωπίσετε το κάθε πρόβλημα, απλά παραδεχτείτε το. Ο φόβος, η αδράνεια και η αδυναμία είναι αυτά που μας εμποδίζουν από το να κάνουμε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ζωή μας.

Συγγραφέας: Joe Martino

Τα πιο σημαντικά