Όλα της πάνε καλά: Χαρμόσυνα νέα για την Εύα Καϊλή, τα ξαναβρήκε με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

2 Ιουνίου, 20238:46 ΜΜ

Τα πατήματά της βρίσκει σιγά-σιγά και πάλι η Εύα Καϊλή μετά την τετράμηνη φυλάκισή της από τις βελγικές αρχές.

Για προσωπικό κώλυμα έκαναν λόγο οι δικηγόροι της ευρωβουλεύτριας, Εύας Καϊλή, σχολιάζοντας τη μη συμμετοχή της στη σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνεδρίασης της Ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πρόσθεσαν πως θα επανέλθει στα καθήκοντά της τις επόμενες ημέρες.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της είχαν δηλώσει ότι θα κατέθετε σχετικό αίτημα στο Κοινοβούλιο στις αρχές της εβδομάδας.

Οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβαν σήμερα ότι έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς -όπως ανέφεραν- η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις στο Στρασβούργο.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο θα γίνει 12-15 Ιουνίου.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι, με διάταξη του ανακριτή, επιτράπηκε στον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, να διαμένει στην κοινή κατοικία.
Η ανακοίνωση

«Η κυρία Καϊλή δε συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου λόγω προσωπικού κωλύματος, τις επόμενες μέρες θα επανέλθει στα καθήκοντά της. Έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, να διαμένει στην κοινή κατοικία».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News