Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαOκτώ Ελληνίδες μάνες έφτιαξαν το γάλα που θα ήθελαν να δίνουν στα...

Oκτώ Ελληνίδες μάνες έφτιαξαν το γάλα που θα ήθελαν να δίνουν στα παιδιά τους

Όταν οι γυναίκες έρχονται κοντά και δημιουργούν, κάτι καλό βγαίνει πάντα. Κάτι αγνό. Αληθινό. Στην περίπτωση των «8 γυναικών» αυτό που βγήκε μάς τράβηξε αμέσως την προσοχή. Αγελαδινό φρέσκο γάλα, από το Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, μια περιοχή γνωστή για την κτηνοτροφική της, και όχι μόνο, ιστορία.

a9d64930e01dec9c885f15741626a022

Όπως δηλώνει και το όνομά του, το «8 Γυναίκες» παράγεται από μια ομάδα οκτώ γυναικών, έξι προερχόμενες από οικογένειες με μακριά παράδοση στην αγελαδοτροφία και δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, οι οποίες ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για το γάλα και τα διοχέτευσαν σ΄αυτό το προϊόν.

Αποφασισμένες να προσφέρουν σε κάθε οικογένεια ένα γάλα γευστικό, πλούσιο, αυθεντικό, ακριβώς όπως αυτό που μεγάλωσε τα δικά τους παιδιά.

f8454039af39437710f856c34514fa57

Η Αντιγόνη, η Δέσποινα, η Ερασμία, η Κούλα, η Κρυσταλλία, η Λαμπρινή, η Σύλβια και η Χριστίνα είναι οι «8 Γυναίκες», που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και το μεράκι τους για το καλό γάλα και να δημιουργήσουν τις «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγούς Γυναικόκαστρου». Οι αγελάδες που το παράγουν τρέφονται με τις πιο αγνές και φυσικές τροφές και δέχονται την φροντίδα των γυναικών κτηνοτρόφων, που έχουν οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα.

Η ποσότητα που παράγεται στις αγελαδοτροφικές μονάδες είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη με αποτέλεσμα να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο απόλυτα και η ποιότητά του. Φρέσκο, ποιοτικό και νόστιμο, πρόκειται για ένα γάλα φτιαγμένο από μητέρες για μητέρες: το γάλα που έδιναν και δίνουν και οι ίδιες στα παιδιά τους.

b2b49ac31d6a5436220cd62ee4a6330d

Ποιες είναι όμως οι 8 γυναίκες; Ας τις γνωρίσουμε

Αντιγόνη Κουτρούτσιου Αγελαδοτρόφος

2087d43a0df404f50de5c1b16af4c3ca

Η σπεσιαλιτέ της είναι το χοιρινό στη γάστρα το οποίο θα ετοιμάσει σε όποιον υποδεχτεί στο σπίτι της με μεγάλη της χαρά. Τα γαλάζια μάτια της χαμογελούν όταν μιλούν για τη ζωή στο χωριό. Το αγαπημένο της κομμάτι της ημέρας είναι αυτό το οποίο μπορεί να διαθέσει σε έναν καφέ, με μία φίλη. Μοιράζεται περίπου τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής της με τον Χρήστο και η μεγάλη της αδυναμία είναι τα τρία της παιδιά. Πιστεύει πως το καλό, ποιοτικό γάλα είναι ένας τρόπος να φροντίζεις τους δικούς σου ανθρώπους στους οποίους θέλει πάντα να προσφέρει μόνο το καλύτερο. Αυτό το γάλα θέλει να προσφέρει και στις άλλες μανάδες, ώστε να φροντίσουν κι εκείνες με τη σειρά τους τους δικούς τους ανθρώπους.

Κούλα Ιορδανίδου Αγελαδοτρόφος

36cb3f385265530b23d8fccf8b117cc8 scaled

Σπούδασε οικονομικά στην μακρινή Ρωσία και κατέληξε να ασχολείται με την γαλακτοπαραγωγή όταν γνώρισε τον άντρα της και αποφάσισαν να χτίσουν μαζί μία κτηνοτροφική μονάδα. Μένει στο Κιλκίς με τον άντρα της και τους τρεις γιους της, είναι κολλητή φίλη με τη Σύλβια με την οποία μοιράζονται γέλια και δυσκολίες και πιστεύει ότι το ποιοτικό γάλα είναι αυτό που οφείλει να προσφέρει κάθε μάνα στο παιδί της. Το αγαπημένο της κομμάτι της ημέρας έρχεται το βράδυ, όταν μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Δεν είναι τυχαίο που η Κούλα είναι ο άνθρωπος που φτιάχνει τις πιο νόστιμες συνταγές με βάση το γάλα: από ρυζόγαλο μέχρι σουρβά, την παραδοσιακή, ποντιακή σούπα με στραγγιστό γιαούρτι, ρύζι και δυόσμο.

Σύλβια Σαμολαδά Αγελαδοτρόφος

8966a68274fb4791f38edd4852afe259

Δυναμική και γεννημένη αρχηγός, η Σύλβια είναι η ψυχή  της ένωσης και εκείνη από την οποία ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της. Έχοντας μεγαλώσει με τη γιαγιά και τον παππού της στο Κιλκίς, αγάπησε τον τόπο με πάθος και αποφάσισε, αφού έφυγε για ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη, να επιστρέψει και να χτίσει τη ζωή της εκεί. Διοικεί μόνη της δύο κτηνοτροφικές μονάδες, είναι κολλητή φίλη με την Κούλα και πιστεύει με όλη της την ψυχή ότι οι γυναίκες, ενωμένες μπορούν να παράγουν το καλύτερο γάλα. Ο άντρας της σκάει από περηφάνια για εκείνη, είναι μητέρα δύο αγοριών, του Χρήστου και του Αλέξανδρου, και, όταν βρίσκει λίγο χρόνο, λατρεύει να ασχολείται με τη διακόσμηση του σπιτιού της.

Λαμπρινή Τσομπανίδου Αγελαδοτρόφος

 f2a525087edd7d322cf59d6b688880e4

Το γέλιο της ακούγεται σε όλο το Γυναικόκαστρο. Και της αρέσει να γελάει, πολύ. Το τελευταίο διάστημα γελάει ακόμα πιο συχνά, αφού πρόσφατα έγινε γιαγιά για δεύτερη φορά και αυτή είναι μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, όπως λέει. Στο εγγόνι της, όπως και στα δικά της παιδιά, δεν θα έδινε τίποτα λιγότερο από το γάλα που παράγουν εκείνη και οι υπόλοιπες γυναίκες. Πιστεύει μάλιστα ότι ένα συστατικό του καλού γάλακτος είναι η αγάπη και η φροντίδα που δείχνει εκείνη και η οικογένειά της στις αγελάδες τους: την Κλεοπάτρα, τη Βαλεντίνα και τα άλλα «κορίτσια», όπως χαϊδευτικά τις αποκαλεί.

Κρυσταλλία Σαράντη  Αγελαδοτρόφος

d0c71d7eeb712be3a2b5f6b5dd243708

Σπούδασε κομμωτική και ασχολήθηκε μάλιστα με το επάγγελμα για 4 χρόνια, όμως πλέον ο μόνος άνθρωπος τον οποίο κουρεύει είναι ο άντρας της. Από την εμπειρία της στο κομμωτήριο έμαθε πως, αν μία γυναίκα γκρινιάζει, θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και οι υπόλοιπες γύρω της. Η ίδια όμως δεν παραπονιέται καθόλου για τη ζωή και την καθημερινότητά της. Τα τελευταία 37 χρόνια ασχολείται με την κτηνοτροφία και τους τρεις γιους της. Θεωρεί ότι το γάλα είναι η δουλειά της και θέλει μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε ο λόγος που αποφάσισε να συμμετέχει στην ένωση είναι γιατί στοχεύει στην παραγωγή ενός ποιοτικού και πλήρως ελεγμένου γάλακτος. Λατρεύει το καλοκαίρι, να πίνει παγωμένο καφέ (με μπόλικο γάλα, φυσικά) μαζί με τον άντρα της και ανυπομονεί για τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα.

Χριστίνα Σπύρου Αγελαδοτρόφος

fd98d28251ab70ed2c1d3652a2616abb

Κάποτε ασχολιόταν με τη ραπτική, κρύβει δηλαδή μία καλλιτεχνική ψυχή. Είναι επίσης και η πιο γλυκιά της παρέας, η ήρεμη δύναμη που αγαπάει να φροντίζει τις αγελάδες και εκείνη που μιλάει με την πιο μεγάλη τρυφερότητα για εκείνες. Δεν είναι τυχαίο που τους βάζει μουσική, όταν θέλει να τις καλέσει κοντά της, ενώ οι τροφές που τους δίνει είναι όλες βιολογικές, με ιδιαίτερη έμφαση στο τριφύλλι. Την αγάπη της για το επάγγελμα την έχει μεταδώσει μάλιστα και στις δύο της κόρες, που θέλουν και εκείνες να ασχοληθούν με την οικογενειακή φάρμα. Παραμένει ερωτευμένη με τον άντρα της μετά από 25 χρόνια και πιστεύει ότι το μυστικό για να κρατήσει μία σχέση είναι η απόλυτη ειλικρίνεια.

Δέσποινα Βουδούρη Επιχειρηματίας

10a55cbfc1a4a0c1c42e76cd11936c5f

Η Δέσποινα είναι το επιχειρηματικό μυαλό πίσω από την ένωση. Η ίδια πίστεψε στην δύναμη των “Γυναικών Γαλακτοπαραγωγών Γυναικόκαστρου”, στις γνώσεις τους αλλά και στο μεράκι τους να παράγουν όλες μαζί, ενωμένες ένα εξαιρετικό γάλα. Δυναμική και η ίδια, πιστεύει ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χρειάζεται τόλμη και επιμονή. Σαν μητέρα, πάλι, ήθελε ανέκαθεν να αναζητά τις πιο αγνές πρώτες ύλες για το παιδί της. Έτσι για εκείνη ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γάλα “8 Γυναίκες” να έχει αγνότητα στη σύνθεσή του, σεβασμό στην τυποποίησή του και, φυσικά, να είναι πάρα πολύ νόστιμο. Πιστεύει άλλωστε ότι το νόστιμο γάλα είναι εκείνο που θα ταξιδέψει όποιον τον δοκιμάσει σε αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές από την παιδική του ηλικία.

Ερασμία Παπαδοπούλου Επιχειρηματίας

a278c70fcd20a0e440ebde1b16faf04e

Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, η Ερασμία είναι εκείνη που ανέλαβε το κομμάτι του Marketing, να “συστήσει” δηλαδή με τον πιο δημιουργικό τρόπο το γάλα “8 Γυναίκες” στις νέες μητέρες και στους καταναλωτές. Πιστεύει ότι το γάλα “8 Γυναίκες” είναι τόσο πιο πλούσιο και τόσο νόστιμο λόγω της επαφής των ζώων με τη φύση αλλά και γιατί διατηρεί μέσα στο μπουκάλι του σχεδόν όλα τα συστατικά που έχει και τη στιγμή που αρμέγεται. Σημαντικό συστατικό του γάλακτος είναι όμως για την Ερασμία και οι ίδιες οι γυναίκες. Η αγάπη τους για αυτό που κάνει η καθεμία στην ένωση καθώς και οι αξίες της αυθεντικότητας, της ειλικρίνειας και της αφοσίωσης που φέρνουν στην δουλειά της. Μητέρα και η ίδια, θα ήθελε η κόρη της να είναι πάνω απ’ όλα γερή και να μάθει να μην το βάζει κάτω στα δύσκολα.

dde26cf53e35ec6d73ba7664a912678b

[8gynaikes] [bovary]

Τα πιο σημαντικά