Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαOκτώ οι Χριστουγεννιάτικες ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο

Oκτώ οι Χριστουγεννιάτικες ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο

Γιατί χάθηκαν οι δεινόσευροι; Ποιο ήταν το κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις μάγους στο Χριστό; Ποια είναι τα πιο βίαια φαινόμενα του ηλιακού συστήματος;

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τις γιορτές με οκτώ ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου. Όλες πραγματοποιούνται με το νέο υπερσύγχρονο προβολικό σύστημα του Πλανηταρίου.

Αναλυτικότερα οι παραστάσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα είναι:

* «Το ‘Αστρο των Χριστουγέννων»: Επιχειρεί να δώσει μια επιστημονική απάντηση για το ξεχωριστό κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Ήταν άραγε μετέωρο, κομήτης ή βολίδα; Μήπως σουπερνόβα; Ισχύει άραγε η άποψη του Κέπλερ πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα. Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

* «Polaris»: To διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας»: Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής, γίνονται φίλοι, χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο με το οποίο ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον ‘Αρη και τον Κρόνο. Προτείνεται για παιδιά πέντε ετών και άνω.

* «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»: Ένα ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος. Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

0cce6120b3b8491ba13690d81bbb179e

* «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων»: Μια περιήγηση στα βάθη του χρόνου, στην εποχή της κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, η παράσταση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

* «Κρυμμένο Σύμπαν»: Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος. Προτείνεται για παιδιά εννέα ετών και άνω και ενήλικες.

* «Το μέλλον στο Διάστημα»: Επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

* «Ταξίδι στο Διάστημα»: Παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των διαστημικών λεωφορείων, εντυπωσιακές σκηνές των εργασιών που πραγματοποιούνται στο διάστημα, όπως η επισκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

* «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες»: Ένα συναρπαστικό από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper. Για παιδιά δέκα ετών και άνω και ενήλικες.

[toc]Τα πιο σημαντικά