Οικονόμου: «Τα σχολεία θα ανοίξουν αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι θα λειτουργήσουν με ασφάλεια»

29 Δεκεμβρίου, 20212:53 ΜΜ
More videos

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για το ενδεχόμενο διενέργειας περισσότερων τεστ

Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος είπε πως το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα γίνει στο σπίτι.

Μιλώντας για το πότε θα τεθούν τα μέτρα σε εφαρμογή, είπε πως θα γίνει πρώτα η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους ειδικούς και στη συνέχεια θα γίνει η επικαιροποίηση των μέτρων. Τα μέτρα που θα τεθούν είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. «Οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν», σημείωσε επίσης.

«Πιθανολογώ ότι η Επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω», είπε.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Για το θέμα των σχολείων, είπε πως αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να ανοίξουν στην ώρα τους, αλλά αυτό στην ουσία θα το αποφασίσουν οι ειδικοί μέσα από την εισήγησή τους. «Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους» ανέφερε.

Μέχρι τη 10η Ιανουαρίου θα γίνουν σίγουρα κι άλλες συνεδριάσεις όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου και ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί να υπάρξουν κι άλλα μέτρα όπως περισσότερα τεστ, θα γίνει. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων».

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News