Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα: «Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού»

16 Δεκεμβρίου, 20213:35 ΜΜ
More videos

Η μελέτη του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και δεν είχε παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη πριν τη δημοσιοποίησή της υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν τη δημοσίευσή της», ξεκαθάρισε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σκόπιμα ο κ. Τσίπρας από τη μελέτη επικεντρώνει στις ΜΕΘ. «Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση», σχολίασε.

Πιο αναλυτικά ο κ. Οικονόμου εστίασε σε 4 σημεία:

  1. Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την επίσημη δημοσίευση της.
  2. Σκόπιμα με τρόπο χυδαίο και ευτελή ο κ. Τσίπρας από την μελέτη επικεντρώνει στο θέμα των Μ.Ε.Θ.. Το θέμα χωρίς αμφιβολία είναι σημαντικό και η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει με σκληρή προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή μας. Σημαντικότερο όμως από αυτό, σύμφωνα και με την μελέτη είναι το γεγονός το πώς δεν θα επιβαρύνουμε το Σύστημα Υγείας και τις Μ.Ε.Θ.. Το πώς δεν θα φτάνει ο κόσμος να χρειάζεται διασωλήνωση και να μπαίνει στις Μ.Ε.Θ.. Περισσότερες διασωληνώσεις σημαίνουν δυστυχώς περισσότερούς απώλειες. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις και λιγότερες διασωληνώσεις έχουμε όταν έχουμε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Λιγότερες διασωληνώσεις έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι από την Κυριακή εφαρμόζεται το μέτρο για το υποχρεωτικό pcr 72 ωρών κι όχι 48 ωρών ενώ ανακοίνωσε ότι όσοι Έλληνες η αλλοδαποί διαμένουν στην Ελλάδα και βρεθούν μόνο για 48 ώρες σε άλλη χώρα δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε υποχρεωτικό έλεγχο με μοριακό τεστ. «Η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο -η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα, εβδομάδα- και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News