Οικονόμου: «Από την τσέπη τους τα rapid test οι εμβολιασμένοι»

20 Δεκεμβρίου, 20212:23 ΜΜ

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι οι ανακοινώσεις για αυστηροποίηση και εντατικοποίηση του testing λόγω των εορτών, με την κυβέρνηση να έχει αποκλείσει νέους περιορισμούς μέχρι την Πρωτοχρονιά.

«Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοικτο παράθυρο για επιβολή καθολικού testing με rapid test σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των γιορτών.

«Εκείνες τις ημέρες, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιο μέτρο, θα το λάβουμε και θα το ανακοινώσουμε εγκαίρως», είπε με νόημα.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως το κόστος για το rapid test, εάν κριθεί απαραίτητο, θα το καλύπτει ο ίδιος ο πολίτης, ενώ, αναφορικά με το εάν είναι άδικο για τους εμβολιασμένους, είπε πως «οι εξελίξεις με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι έκτακτες και μας αναγκάζουν να πάρουν τέτοιου είδους μέτρα, καθώς είναι αχαρτογράφητη ακόμη η μετάλλαξη».

Ο κ. Οικονόμου διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων, λέγοντας πως δεν υπάρχει ούτε σενάριο για μετάθεση του ανοίγματός τους μετά τις γιορτές. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την Επιτροπή», υπογράμμισε.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για αύξηση των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι η χώρα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Πηγή: star.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News