Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
επικαιρότητα«Οι τρανς δεν είναι γυναίκες» είπε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζέι...

«Οι τρανς δεν είναι γυναίκες» είπε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζέι Κ. Ρόουλινγκ και προκάλεσε σάλο

Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζέι Κέι Ρόουλινγκ προκάλεσε σάλο μετά από σχόλιο της στο twitter σχετικά με την τρανς κοινότητα.

Η συγγραφέας εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ευθαρσώς άποψη της, παραθέτοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times με τίτλο «Γελοιότητα της αστυνομίας, καταγράφει βιαστές ως γυναίκες»,

Όπως έγραφε ρεπορτάζ της εφημερίδας «η (βρετανική) αστυνομία επικρίνεται επειδή ανακοίνωσε ότι βιασμοί από δράστες με ανδρικά γεννητικά όργανα θα καταγράφονται ότι διαπράττονται από γυναίκα, εάν ο δράστης ‘αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα’».

H συγγραφέας υπαινίχθηκε ότι οι έννοιες πλέον αντιστρέφονται. «Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη. Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά. Η Άγνοια είναι Δύναμη. Το Άτομο με το Ανδρικό Μόριο που σε Βίασε είναι Γυναίκα» ανέφερε δηκτικά.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα το όνομά σου και θα ένιωθα κάτι διαφορετικό από μαγεία. Αλλά τώρα το βλέπω και σκέφτομαι πόσο απαίσιο ήταν αυτό που είπε για τους τρανς; Παρακαλώ σταμάτα, σε ικετεύω. Πληγώνεις τους ανθρώπους. Σταμάτα να προκαλείς πόνο», τόνισε χαρακτηριστικά μία θαυμάστριά της.

Τα πιο σημαντικά