Οι θρυλικοί Cure έρχονται στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία

20 Σεπτεμβρίου, 2018 12:22 ΠΜ
More videos

Το βρετανικό συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του Ejekt Festival στις 17 Ιουλίου 2019 – Την Παρασκευή ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων – Δείτε τα σημεία διάθεσης

Χαράς ευαγγέλια για τους φαν των Cure, καθώς στις 17 Ιουλίου του 2019, το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα θα γιορτάσει στην Πλατεία Νερού τα 15 χρόνια του Ejekt Festival.

Την αποκάλυψη έκανε το ίδιο το το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο facebook, νεβάζοντας παράλληλα το εμβληματικό «Boys Don’t Cry» γράφοντας στη λεζάντα: «We couldn’t have imagined a better way to celebrate our 15th anniversary».

Οι Cure θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από 14 χρ’πμοα στο πλαίσιοτης πολυαναμενόμενης ευρωπαϊκής περιοδείας τους για τα 40 χρόνια παρουσίας του συγκροτήματος.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Αρένα

Early bird: 45 Ευρώ
Α΄ φάση προπώλησης: 50 Ευρώ
Β’ φάση προπώλησης: 55 Ευρώ

VIP
Early bird: 100 Ευρώ
Α’ φάση προπώλησης: 130 Ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, www.public.gr, Public, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης. Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Οι Cure ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 κυκλοφορώντας τον πρώτο δίσκο τους Three Imaginary Boys (1979) καθώς και διάφορα singles. Με αυτόν το δίσκο το συγκρότημα θεωρήθηκε μέλος του post punk και Νew Wave κινήματος που είχε εξαπλωθεί στην Αγγλία με την Punk Rock επανάσταση.

Οι Cure, στα πρώτα τους βήματα, δέχτηκαν πολλές κριτικές οι οποίες σύγκριναν την μουσική τους με εκείνη των Buzzcocks, Siouxsie and the Banshees, και Joy Division. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο “σκοτεινός και βασανιστικός” ήχος της μουσικής τους καθιέρωσε το Γκόθικ Ροκ είδος.

Μετά τη κυκλοφορία του Pornography (1982) το μέλλον του συγκροτήματος ήταν αβέβαιο και ο Ρόμπερτ Σμιθ ήταν πρόθυμος να αφήσει στο παρελθόν την μελαγχολικό, καταθλιπτικό αποτύπωμα που είχε αποκτήσει το συγκρότημα.

Με το single “Let’s Go to Bed” (1982) o Smith άρχισε να υιοθετεί μια ποπ αίσθηση μουσικής. Η δημοτικότητα τους αυξανόταν καθώς περνούσε η δεκαετία και πιο συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τραγούδια “Just Like Heaven”, “Lovesong” και το “Friday I’m In Love” εισήχθηκαν στο Billboard Hot 100 chart. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 οι Cure ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα εναλλακτικής ροκ συγκροτήματα του κόσμου.