Οι ψυχολόγοι εξηγούν τι σημαίνουν τα πιο συχνά όνειρά μας.

7 Μαΐου, 2016 7:35 ΜΜ
More videos

Αν είστε από τους ανθρώπους, που βλέπουν έντονα όνειρα και τα θυμούνται ακόμα, όταν ξυπνήσουν, σίγουρα θα ψάχνετε να μάθετε την ερμηνεία των εικόνων, που είδατε στον ύπνο σας.

Συχνά, τα όνειρα μας στέλνουν μηνύματα από το υποσυνείδητο μας, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, όταν είμαστε ξύπνιοι. Αυτά τα μηνύματα μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Λαμβάνουμε μηνύματα από το υποσυνείδητό μας, ενώ κοιμόμαστε.

1

Ο ψυχολόγος Ian Wallace, ο οποίος έχει αναλύσει πάνω από 150.000 όνειρα κατά την διάρκεια των 30 ετών εμπειρίας του ως αναλυτής ονείρων, έφτιαξε μια λίστα με την ερμηνεία των πιο συνηθισμένων ονείρων:

#1 Πτώση

2

Αν βλέπετε συχνά στον ύπνο σας, ότι πέφτετε από κάπου, σημαίνει, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων στην ζωή σας και νιώθετε, ότι βυθίζεστε στο σκοτάδι. Επίσης, μπορεί να σημαίνει, ότι έχετε προσκολληθεί υπερβολικά σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο στην πραγματικότητα και πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτόν για να ηρεμήσετε.

#2 Ανακαλύπτετε ένα κρυμμένο δωμάτιο.

3

Αν βλέπετε συχνά στα όνειρά σας, ότι ανακαλύπτετε ένα εγκαταλελειμμένο δωμάτιο, που σας δίνει την αίσθηση του απόκοσμου, σημαίνει, ότι είστε πολύ κοντά στο να ανακαλύψετε κάποιο καινούργιο σας ταλέντο ή δεξιότητα. Εξερευνήστε τα χαρίσματά σας στην πραγματικότητα και αποφασίστε, αν αξίζει να τα καλλιεργήσετε ή όχι.

#3 Είστε απροετοίμαστος για μια εξέταση, παρουσίαση ή ομιλία.

4

Κατά καιρούς όλοι βλέπουμε τέτοια αγχώδη όνειρα. Όσο προετοιμασμένοι και είμαστε για ένα σημαντικό γεγονός πάντα θα υπάρχει ο φόβος μιας επικείμενης αποτυχίας. Το υποσυνείδητό μας, μας λέει, ότι έχουμε πιέσει πολύ τους εαυτούς μας, που η ανησυχία αυτή έχει διοχετευτεί και στα όνειρά μας.

#4 Πέταγμα.

5

Τα όνειρα που περιλαμβάνουν πέταγμα υποδηλώνουν την ανάγκη μας για ελευθερία κινήσεων, κυρίως μετά την λήψη κάποιας σημαντικής απόφασης. Επίσης, το πέταγμα μπορεί να σημαίνει, ότι έχουμε ανάγκη από αλλαγές στην ζωή μας.

#5 Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα εκτός ελέγχου όχημα.

6

Όποιον και αν είναι το όχημα στο οποίο βρισκόμαστε μέσα, το όνειρο υποδηλώνει μια ανησυχία, ότι δεν έχουμε τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης κατάστασης στην ζωή μας. Επίσης, μπορεί να σημαίνει και την ανησυχία μας, ότι δεν έχουμε τα ηνία της πορείας μας στην ζωή.

#6 Είμαστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο.

7

Τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από το να είμαστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο. Τέτοιου είδους όνειρα υποδηλώνουν, ότι αισθανόμαστε ευάλωτοι σε κάποιες καταστάσεις και ότι δεν έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας.

#7 Να θέλουμε να ανακουφιστούμε και να μην βρίσκουμε πουθενά τουαλέτα.

8

Τέτοιου είδους όνειρα συνήθως σημαίνουν, ότι βρισκόμαστε σε απόγνωση. Μια ψυχολογική ερμηνεία αυτής της κατάστασης είναι, ότι νιώθουμε ανήμποροι να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και τις ανάγκες μας σε κάποιον άνθρωπο στην πραγματική ζωή.

#8 Πέσιμο δοντιών.

9

Το πέσιμο των δοντιών στα όνειρα υποδηλώνει ένα αίσθημα αδυναμίας ή αποτυχίας, που νιώθουμε στην πραγματικότητα. Τα δόντια συμβολίζουν την αυτοπεποίθηση. Άρα, το πέσιμο των δοντιών συμβολίζει την έλλειψη αυτοπεποίθησης και ζωντάνιας.

#9 Μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι.

10Ένα ακόμη αρκετά συνηθισμένο όνειρο. Συνήθως, τέτοιου είδους όνειρα, υποδηλώνουν, ότι υπάρχουν μερικά θέματα στην πραγματικότητα που σας βασανίζουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε, αλλά δεν ξέρετε πως. Τα θέματα αυτά απεικονίζονται ως οντότητες, που σας κυνηγούν στα όνειρά σας.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: