Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
διάφοραΟι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να...

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Ένας τρόπος για να μειώσουμε το κόστος κίνησης ενός αυτοκινήτου είναι να διαλέγουμε προσεκτικά την ημέρα που θα το ανεφοδιάσουμε σε ένα βενζινάδικο.

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι όλες οι ημέρες είναι ιδανικές για ανεφοδιασμό, τότε μπορεί να πρέπει να αναθεωρήσετε.

459 700x465 1

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις που γίνονται καθημερινά σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

Με βάση τα δεδομένα που διαθέτει, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών βενζίνης συμπέρανε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές, οι οποίες δεν οφείλονται σε αλλαγές των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Επιπλέον, αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία, η εφαρμογή διαπίστωσε ότι η Δευτέρα προσέφερε συνήθως τις χαμηλότερες μέσες τιμές βενζίνης και είναι η ιδανική μέρα για να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης ανέδειξαν μια αναπάντεχη εύρεση: η Παρασκευή, που συνήθως θεωρείται μια από τις πιο δαπανηρές ημέρες για τη βενζίνη, τώρα εμφανίζεται ως μια από τις πιο οικονομικές.

Αυτή η εκπληκτική εξέλιξη διαφοροποιείται από τις προηγούμενες αναφορές και παραδοχές, σύμφωνα με τις οποίες οι οδηγοί επιλέγουν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους την Παρασκευή για τις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου.

20240508 663b71c98a006

Παρόλο που οι τιμές της βενζίνης μπορεί να διαφέρουν καθημερινά, η ιδανική επιλογή είναι να γεμίζετε το ρεζερβουάρ σας στην αρχή ή στο τέλος της εβδομάδας εργασίας, δηλαδή τη Δευτέρα ή την Παρασκευή. Αφού περάσει η Δευτέρα, η Κυριακή είναι η πιο οικονομική μέρα για να γεμίσετε το ντεπόζιτο.

Ιστορικά, το Σάββατο θεωρείτο η χειρότερη ημέρα για αγορά καυσίμων. Ωστόσο, σήμερα, όσο και αν φαίνεται περίεργο, η Πέμπτη είναι η χειρότερη μέρα ανεφοδιασμού βενζίνης.

Ακόμη, το Σάββατο παραμένει μια «ακριβή» ημέρα στα βενζινάδικα, με μεγάλη κίνηση και ουρές.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι πρέπει να αποφεύγετε την ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου σας στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η Τετάρτη είναι τώρα η δεύτερη πιο «ακριβή» ημέρα μετά την Πέμπτη.

Τα πιο σημαντικά