Οι μαγαζάτορες του τουρισμού παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν προσωπικό. Δεν έχουμε άλλα καλοκαίρια για τα κόμπλεξ σας!

12 Ιουνίου, 2022 11:58 ΠΜ
More videos

«Οι μαγαζάτορες του τουρισμού παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν προσωπικό κ αναγκάζονται να μπουν και στην λάντζα επειδή οι «νέοι» προτιμούν να παίρνουν επίδομα παρά να δουλέψουν.

Υποννοεί ότι πρέπει να μην δίνονται επιδόματα ούτως ώστε οι «νέοι» να μην έχουν άλλη επιλογή.

Αντί δλδ να παίρνουν τα 300 του επιδόματος και να κάθονται, να παίρνουν τα 700 που πληρώνουν αυτοί για να δουλεύουν 12 ώρες εφτά ημέρες την εβδομάδα υπό άθλιες συνθήκες εργασίας. Όποιος έχει δουλέψει σεζόν, καταλαβαίνει.

Και είναι πραγματικά αστείο. Οι μαγαζάτορες, που θεωρούν τους εαυτούς τους το λιγότερο μεσοαστούς, θεωρούν ανήκουστο να μπαίνουν στην λάντζα αφού αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνει μια κατώτερη τάξη από αυτούς, αυτοί που κακώς παίρνουν επίδομα από το κράτος.

Και κατηγορούν το κράτος ότι δίνοντας τους επίδομα τους αποτρέπει από το να δουλέυουν αυτές τις σκατένιες δουλειές για πενταροδεκάρες, διαταράσσοντας έτσι την κοινωνική ιεραρχία: μπαίνει ο μαγαζότορας στην λάντζα!

Λυπάμαι που νομίζετε ότι είστε μεσοαστοί, αλλά αυτό είναι κ το λιγότερο κ ταυτόχρονα το καλύτερο τρικ του νεοφιλελευθερισμού: όλοι να είναι μικροαστοί κ όλοι να νομίζουν ότι είναι μεσοαστοί υποθέτοντας της ύπαρξη μιας τάξης που δεν υπάρχει (ή μάλλον δύο).

Αλλά ειλικρινά, δεν έχουμε άλλα καλοκαίρια να δώσουμε για τα κόμπλεξ σας. Δεν έχουμε άλλα χέρια να σπάσουμε κρατώντας τους δίσκους σας και πλένοντας τα πιάτα σας. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει 12 ώρες κ 7 ημέρες σε μια δουλειά που τον κάνει να αισθάνεται απαίσια.

Αν δεν μπορείτε να προσφέρετε ελκυστικές θέσεις εργασίας να μην έχετε μαγαζί. Αν δεν θέλετε να μπείτε στην λάντζα, να τα κλείσετε. Αν εκεί που σερβίρατε 150 τραπέζια και φτάναν οι καρέκλες μέσα στην παραλία τώρα σερβίρετε 70, δεν πειράζει, θα ζήσετε. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Sotiris Georgiou

Πηγή: singlewoman.gr