Οι γιοι και οι νύφες της Γιάννας Αγγελοπούλου στα «θεωρεία» της Μεγάλης Βρεταννίας

26 Μαρτίου, 2021 12:30 ΜΜ
More videos

Την ώρα που η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου βρισκόταν ανάμεσα στους επίσημους των εορτασμών για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα, η οικογένειά της παρακολούθησε το εντυπωσιακό θέαμα από τα… θεωρεία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

Οι γιοι και οι νύφες της Γιάννας Αγγελοπούλου στα "θεωρεία" της Μεγάλης Βρετανίας

Εκεί, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλος, τον γιο τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο με την σύντροφό του Έλλη Παπαδιαμάντη και τον Δημήτρη Αγγελόπουλο. Μάλιστα είδαμε ακόμα μια γυναίκα στο μπαλκόνι, η οποία προφανώς είναι η σύντροφος του Δημήτρη Αγγελόπουλου.

αγγελοπουλου
αγγελοπουλου

 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διπλή γιορτή για την οικογένεια

Μάλιστα, η 25η Μαρτίου είναι σημαντική για την οικογένεια Αγγελόπουλου αφού ανήμερα της εθνικής εορτής έχει γεννηθεί η εγγονή της Γιάννας Αγγελοπούλου, κόρη του Παναγιώτη και της Έλλης.

Όλη οικογένεια παρακολούθησε την εθνική εορτή, ενώ στη συνέχεια προφανώς θα γιόρτασαν όλοι μαζί τα γενέθλια του μικρότερου μέλους της οικογένειας.

Να τονίσουμε εδώ ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει άλλες δύο εγγονές από την κόρη της Καρολίνα Παρθένη από τον πρώτο της γάμο με τον επιχειρηματία Γιώργο Παρθένη.

Οι γιοι και οι νύφες της Γιάννας Αγγελοπούλου στα "θεωρεία" της Μεγάλης Βρετανίας - εικόνα 6

Οι επετειακές εμφανίσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου

H πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου για άλλη μια φορά ξεχώρισε με την ενδυμασία που επέλεξε να εμφανιστεί την ημέρα των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Η κυρία Αγγελοπούλουφόρεσε έναν ντουλαμά, ένα πανωφόρι του 19ου αιώνα. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές ρούχο με εντυπωσιακές λεπτομέρειες το οποίο συνδύασε με πλισέ παντελόνια και μπλούζα με τα ίδια μανίκια.

γιαννα αγγελοπουλου

Είναι δημιουργια του Αριστείδη Τζονευράκη, του τελευταίου ίσως, ή ενός από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή “τερζήδες” όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

Στην προσωπική πορεία του Αριστείδη Τζονευράκη η συνάντησή του το 2002 στο Ναύπλιο με τον ελληνοράπτη Κώστα ή Κωστάκη Γκίκα και στη συνέχεια με τον κόσμο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) υπήρξε καθοριστική. Έπειτα από έναν κύκλο σπουδών που διόλου δεν του είχαν κινήσει το ενδιαφέρον, ένα υπερατλαντικό ταξίδι αναζήτησης και βιοποριστικές εργασίες που ουδεμία σχέση είχαν με την παράδοση και το ένδυμα, περνώντας την πόρτα του ΠΛΙ, ο νεαρός Αριστείδης Τζονευράκης βρέθηκε “σε ένα πραγματικό για εμένα σχολείο, έναν παράδεισο γεμάτο θησαυρούς και ερεθίσματα. Εκεί έλαβα τις πρώτες μου γνώσεις από τη μοναδική στην Ελλάδα, Ιωάννα Παπαντωνίου (σ.σ. ενδυματολόγο-σκηνογράφο, Πρόεδρο του ΠΛΙ). Εκεί έγινα ελληνοράπτης μαθητεύοντας πλάι στον Γκίκα, υπεύθυνο της δανειστικής ιματιοθήκης του Ιδρύματος”, διαβάζουμε στο βιογραφικό του Αριστείδη Τζονευράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αγγελοπούλου έχει επιλέξει ενδυμασίες με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Γιάννα

Υπενθυμίζεται πως ένα παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Γιάννα
Γιάννα
Γιάννα