Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το τέλειο σώμα για μια γυναίκα

6 Ιουλίου, 20231:29 ΠΜ

Η προικισμένη με καμπύλες Κέλι Μπρουκ έχει τον ιδανικό σωματότυπο σύμφωνα με επιστήμονες

Η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως αναζητά την ιδανική σιλουέτα. Το κάνει κυρίως αρχικά για λόγους εμφάνισης αλλά και για λόγους υγείας. Η επιστήμη προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο σαφή και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να μας δείξει πώς πρέπει να είναι το τέλειο σώμα.

Έχουμε συναντήσει πολλές διαφορετικές προκλήσεις και απόψεις, όταν πρόκειται για το ιδανικό σχήμα. Η βιομηχανία της μόδας προβάλλει το κοκαλιάρικο σώμα ως το τέλειο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι βασανίζουν τα μοντέλα για να χωρέσουν στις μικροσοπικές δημιουργίες των σχεδιαστών μόδας οι οποίες χωρούν μόνο σε αυτού του είδους τις γυναίκες, τις πολύ αδύνατες.

Οι επιστήμονες είναι όμως ενάντια σε όλα αυτά. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας (διενεργήθηκε το 2016) το ιδανικό σώμα είναι μια γυναίκα που έχει ύψος 1.68, περίμετρο στήθους 99cm, περίμετρο γοφών 91cm και βάρος τα 63 κιλά.

Πρόκειται για το γνωστό μοντέλο από τη Βρετανία, Κέλι Μπρουκ. Όταν έγινε η μελέτη η Μπρουκ ήταν 36 ετών. Οι ειδικοί της μόδας μπορεί να την αποκαλούν «παχουλό μοντέλο» για τους επιστήμονες όμως είναι η γυναίκα με τις τέλειες αναλογίες. Λένε επίσης ότι το σώμα της είναι το ιδανικό για να κυοφορήσει αλλά και να είναι ελκυστικό και ποθητό. «Οι άνδρες θέλουν τις γυναίκες με καμπύλες και όχι κοκκαλιάρες και ανορεξικές», λέει η έρευνα.

Δείτε πως ήταν η Μπρουκ όταν δημοσιεύθηκε η έρευνα:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News